Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. január 31., szombat

Extreme photography

A bizonyíték arra, hogy a Föld kerek. :)


Balról az Astoria, felül egyharmadnál a Gellért hegy, míg jobbról a Deák tér látható. A képen Baumgartner Viktor (Röno) integet. :)

A kép elkészítéséhez egy állványt tartottam a magasba és időzített kioldást használtam. A fotó alexpós volt és magas ISO-val készült, ezért egy kicsit zajos. A torzításból már valószínűleg kitaláltátok, hogy halszemobjektívvel lett lőve.

Megjegyezném, hogy egy percig sem veszélyeztettük saját testi épségünket, végig körültekintőek voltunk (előtte biztonsági instrukciókat kaptunk), és engedéllyel tartózkodtunk ott.


Kapcsoldó post: Halszemmel a magasban

12 megjegyzés:

aGinger írta...

Nem kommentálok sűrűn, de ez most igazán wooow :)
Mást nem is lehet hozzáfűzni :)

Akos Kiss írta...

:)
Köszi, jól esik olvasni. :)

Maci írta...

Jó kép. Nagyon. Egyszer én is fölmásznék a tetőkre. Biztos sok érdekes téma van ott fent :P

voidcontext írta...

Üdv!

Jó lett nagyon... Így kicsiben nem is látszik szinte semmi sem a zajból... Viszont a színe miatt jó a hangulata... A halszem pedig igen komoly... :)

voidcontext

Andor írta...

Én sem szoktam sűrűn kommentelni - bár már olvasom egy ideje a blogod, és nagyon tetszik, sok jó ötletet írtál már le - ez aztán tényleg wowww!
Ha mást is érdekel (Macin és rajtam kívül) esetleg szervezhetnénk a fotósétálhoz hasonló 'tető-fotósétát'.
Esetleg valami középület tetejére ahol még érdekesebb maga a kilátás és maga az épület is?
Pl. Keleti v. Nyugati pu.?

Baumgartner írta...

A Nyugatit tervezsem jövőhéten.
:)

Akos Kiss írta...

voidcontext: igen, ekkorában még jó, de 1200x800-ban már eléggé látszik. Maximum nem nyomtatok belőle A4-est. :)

Andy: hát az ilyet jól meg kell szervezni, de ha sikerült találnom valakit, aki be tud vinni érdekes helyre, akkor kiteszem ide a blogra. Szóval, már 3-4-en biztos benne lennénk ilyen mókában. De Rönoval beszéltem és írta is ide, hogy ő tervez most ilyet. :)

Akos Kiss írta...

Maci: valami ilyesmit még tolhatunk. A BME érdekelne is. Erre még térjünk vissza. :)

Névtelen írta...

Ákos, sutyiban olvasom a blogodat :D A képed persze OK, de igazából a tudatosságod lenyűgöz. Egy repkedősben benne lennék, ha beleillek az összképben.

Akos Kiss írta...

Anna: ha összehozunk egy repkedőset, akkor szólok. Egyelőre ki kellene találni valami jó helyszínt, ahol meg is lehet beszélni a dolgot és adott esetben körbe is vezetnek.

hegyesibela írta...

Az ELTE tetejére fel lehet menni éjszaka is, általában. Akkor tuti, mikor atomcsill előadás van, múltkor voltam fenn, csak nem volt nálam gép.

hegyesibela írta...

Na-most tudtam meg, hogy csak az első emeletire, ahonnan nem vmi jó a kilátás. :(
Van egy távcsöves rész is, ahonnan NAGYON-NAGYON jó, de azt nem ismerem, még nem voltam ott, meg a barátom sem. Annak kéne utánajárnom majd...