Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. február 4., szerda

Próbálkozások 1 fényforrással

Ígértem, hogy ha vége a vizsgáimnak, akkor kínozlak majd benneteket a világítási kísérleteimmel. :) Hát, íme itt az első próbálkozás.

Lassan két hete vettem egy filmes vázakhoz készített, használt Nikon SB-25-ös vakut, amihez a héten sikerült szereznem egy optikai slave kioldót is, így már a fények tekintetében is mobil vagyok.

Az alábbi pár képnél csak 1 vakut használtam és semmi mást. Persze egy derítőlap jól jött volna, de így legalább látszik, hogy mit lehet kihozni csupán egyetlen fényforrásból.

Ági és Inka Pál
Modell: dr. Komári Ágnes

Ági és Kulu
Modell: dr. Komári Ágnes és cicája, Kulu

LightingSetup
A fenti fotók beállítása.
Az első képnél annyi a különbség, hogy Ági a vaku felé fordult és csak a fejét fordította a kamera felé.

11 megjegyzés:

richi írta...

hello
Nem rossz képek. Elsőre jók.
nekem a második jobban tetszik, az első kicsit "erőltetett", vagy inkább "túl beállított". Meg az elsőn kicsit furán van a kezében a pohár.
De nem rosszak. Én is már nagyon várom hogy megérkezzen az SB-600 as vakum, kb holnap, holnap után fog. kiváncsi leszek...
Üdv

Andor írta...

Jó képek, tetszenek.

Andor írta...

...ja, pont most lettem kész egy kis ötlet-gyüjteménnyel, amit a netről szedtem össze egészalakos, autó és kisállat fotózásról.
Ha érdekel, szólj privátban - szívesen átküldöm mint post-kezdeményt.
(Én a saját okulásomra szedtem össze, de szívesen megosztanám másokkal is, viszont saját blogra nincs időm.)

G@besz írta...

Csatlakozom Richi véleményéhez...a beállított dolgok nekem mindíg mesterkélten hatnak, de az én izlésem ilyen, magadra ne vedd Ákos!
Szóval nem a kivitelezéssel van bajom!:D:D:D

Örülnék ha ilyen képeket csinálhatnák!:D

Pihe írta...

Nekem tetszik mindkettő, nyilván más a két kép célja. Az elsőben látszik a koncepció, a másik pedig egy aranyos pillanatkép. Szépen világítottad meg. Amíg ilyen borongós idő van, érdemes ablak mellett is kísérletezni, nagyon szép eredményeket lehet elérni a rendelkezésre álló szórt fénnyel is.

NéRo írta...

hello!

hol jutottál Magyarországon optikai kioldóhoz? én csak külföldön meg ebay-en találkoztam vele.

Üdv

NéRo írta...

ja és nem az SU-4-re gondolok, mert az drááága

Akos Kiss írta...

richi81: az első valóban eléggé beállított. Bár ott cél volt ez, mert Ági szeretett volna egy ilyen képet. A vaku nagyon jó dolog. teljesen új távlatokat nyit meg.

Andy: kíváncsivá tettél. :) Fent az Eladó résznél kint van a mail címem, arra jöhet. :)

PentaxAngel: dehogy veszem magamra! Örülök, ha leírjátok a véleményeteket. Richinek írtam a válaszomban, hogy ez egy olyan kép, ami kérés volt. Összességében nekem is furi kicsit a pohár tartása, de az ötlet egy pálinkás reklámból való, ahol szintén így tartják a poharat.

Pihe: jól látod, teljesen más volt a két kép célja. A cicás spontán ötlet volt (és szerintem is az lett jobb), míg a másik miatt áltunk neki fotózni. Az ablakos ötlet jó! Viszont nagyon jól jönne egy derítőlap ahhoz is.

Néro: egy flickr-es kollégától sikerült beszereznem. Előtte 2 hétig hírdettem, higy keresek és semmi. De vatérán van most egy. ;)
Amúgy SU-4 nekem sem lett volna jó, mert Canont használok. :)

Andor írta...

Látom nagyon otthon vagy vaku és kioldó témában... Alkalomadtán a'sszem lesz hozzád pár hülye kérdésem :-D

Unknown írta...

Helló, egy Nikon D40 / SB-24 távkioldását szeretném megoldani, ilyen esetben csak a Nikon SU-4 vagy egy összekötő kábel jöhet szóba? Megoldható esetlek egy SB-800 -al is? Köszi a választ

Akos Kiss írta...

Andy: ha tudok, akkor szívesen válaszolok. Persze én sem vagyok még túlzottan felkészült a témában, de igyekszem ezen javítani. :)

dzsepetto: Ha jól tudom, az SB-24 még nem tud vezetéknélküli módban működni, így a szinkronkábel lehet a megoldás vagy egy optikai kioldó segíthet rajtad is.