Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. február 10., kedd

Háttérkép lányoknak

Avagy egy kis tavaszváró

Tesómtól kaptam 25 különböző színű kartont (méretben valahol A4 és A3 kötött vannak), amiket remekül lehet használni kisebb témákhoz háttérnek. A konyhában pont van egy növény, ami most először virágzik azután, hogy pár éve idekerült (persze mikor a virágárustól megvettük akkor épp volt virága). Ekkor jött az ötlet, hogy csinálhatnék egy csajos háttérképet.

Be kell valljam, az efféle képek nem az én stílusom, de néha jó egy kicsit a változatosság. :)

Háttérkép lányoknak

Aki tényleg szeretné háttérképnek használni az innét tudja letölteni 1280x800-as felbontásban.

Így készült

Balról villanjkörte, mint fő fényforrás, aminek pausszal vettem vissza a fényerejéből, bal alulról, pedig egy Nikon SB-25-tel 1/64-ed fényerővel megvilágítva a háttér. Mester vaku a Canon 580EX II volt, de az nem játszik szerepet a világításban (csak elvillantotta a másik kettőt).

A képet a Canon 70-200 f4/L objektívvel készítettem 200mm-en, 5-ös blendével, ISO 100-on, állványról. A záridő a vakuk miatt lényegtelen.

A karton természetesen sokkal sötétebb a valóságban és nem is színátmenetes. A képen látható világosítást és átmenetet a hátteret megvilágító vakuval értem el. Talán egy kicsit sikerült égkék színt varázsolni neki.

11 megjegyzés:

Andor írta...

Jó lett - bár attól, hogy virág, miért lenne (olyan nagyon) csajos?
Amúgy nekem még a pausz papíron kívül a sütőpapír vált be eddig - tulajdonképpen hasonló anyag.
Ja és persze a MacGyver vaku-diffúzor: a papírzsepi. (Ha nincs semmi más kéznél éppen.) :-DDD

Akos Kiss írta...

Andy: Bevallom, most ezt tettem be háttérnek. :D

A sütőpapírt én a halogén lámpámhoz használtam, mert a pauszt még 1000W-on is megbarnította, 2000W-nál gondolom szépen lángokba borúlt volna. :D (Mondjuk ez annyira nem is vicces.)

Andor írta...

Igen, ezért is merült fel bennem a sütőpapír eredetileg, mikor kellett valami - azon kívül, hogy pausz nem volt kéznél :-DDD

Maci írta...

Szerintem nem kimondottan csajos. Nekem is tetszik, de bocsi a 24-105 IS USM-es hátterem nem cserélem le. :P (Tudom beteges)
Ahogy olvasom találékony a magyar. :) Én is készítettem színes vaku előtétet szigszalag, karton és írásvetítő fólia hármasból. Ha valaki tudja mivel színezzem az írja meg.

Andor írta...

Maci: én mondjuk olyan festékkel próbálkoznék, amit autók lámpabúrájának a megfestéséhez szoktak használni.
(Flakonos kivitelben kapni, bár lehet hogy a színválaszték nem lesz túl nagy :-( )
Ez direkt műanyagra való, ha egy rétegben nem elég sötét, akkor kis várakozás után legfeljebb fújsz rá még egy réteget.

Akos Kiss írta...

Maci: én még nem igazán értem a szinezős kérdést. :) Ha a fóliát akarod színezni, akkor inkább keress színes fóliát. ;) Én pl. szatyorból vágtam ki kék és narancssárga darabokat. :D

Andor írta...

Még jobb...

Puszedli írta...

szia. nagyszerűek, sőt, kiválóak a képeid. nagyon tetszenek :) gratulálok. ez a háttér is tetszik, mint lány :)) modellt nem keresel? :D:D (viccelek.)

Akos Kiss írta...

fadigflo: örülök, ha tetszenek a kéek és köszönöm a szép szavakat! :) Amúgy mindig modellhiányban szenvedek. :)

Névtelen írta...

Szia Ákos! Szerintem ez a kép egyáltalán nem csajos. nem azt mondom hogy nem jó, de én úgy gondolom hogy túl sok a harmónia, és az egyenhangúság benne. be kell valljam engem inkább a vadabb dolgok érdekelnek,de ha képet kell elemezzek akkor hát meg mondom a véleményem. túlságosan nyugalmas a kép és semmi vonzzerőt nem érezni benne ami megfogná az embert... a természet a kép témája, de a természet is rejt dolgokat, ami a kép titokzatosáágát jelentené, és felkeltené a kép nézőjét a fotó irányába. nos, nem akartam a szakmai tapasztalataimat ennyire kifejteni, de remélem tanultál egy icipicit belőle.

Akos Kiss írta...

Névtelen:

Szia!

Próbálkoztam máskor is virágfotóval, ami szerintem sokkal jobban sikerült. Ha gondolod vess rá egy pillantást: http://akoskiss.blogspot.com/2009/03/boldog-nonapot-kivanok-lanyoknak.html

Amúgy a fenti virághoz szerintem illik a nyugodtság a karakteréből adódóan.

Ákos