Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. január 17., szombat

Budapest-Bamako 2009 start

Idén is kilátogattam a Budapest Bamako Rally startjára, amit a Felvonulási téren tartottak a szervezők. A rendezvény valamivel 8:45 után kezdődött az ünnepélyes megnyitóval, de igyekeztem korábban kiérni, hogy jó helyről fotózhassak. Persze bepofátlankodtam a sajtónak fenntartott helyre. :)

"A verseny útvonal minden eddiginél izgalmasabbnak és kalandosabbnak ígérkezik. Az idén egy 2700 kilométeres szuper maratoni etap is lesz Bresciatól a Szahara kapujáig. A marokkói kősivatag után komoly dűnék és idegőrlő szaharai szakaszok várnak az indulókra. A mauritán határtól Bamakoig, 300 kilométer kivételével aszfaltot nem is érintenek az indulók. "Nagyon nagy cipőt hagyott maga mögött a Dakar Afrikában. Megtisztelő, de nagyon kemény feladat ezt az örökséget átvennünk" - tette hozzá a futam kitalálója. Több olyan etap is lesz a tájékozódási tereprally futamon, amely az elmúlt években a Dakaron is kiemelten nehéz szakasznak számított." - Írja az www.osszesauto.hu.
A megnyitó után kezdetét vette a rajt és az autók nekivágtak a 8314km-es távnak.

Budadapest Bamako rally 2009 start
Az első induló a rendezvény főszervezője, Villám Géza volt Peugeot 504-esével.

Budapest-Bamako rally 2009 start
Voltak, akik már előre ittak.

Budadapest Bamako rally 2009 start
Akadtak nehézsúlyú versenyzők is.

partyarc
Talán nem túlzás, hogy a rendezvény egyik legnagyobb figurája, Rolf Becker, aki Trabanttal többször körbejárta már a világot. Természetesen most is ilyen típusú autóval állt rajthoz.

rendorok
Rendőrök a biztonságos rajtért.

forgalomban
Résztvevők a forgalomban. Már csak alig 15 nap és 8313.98km van vissza Bamako-ig, a Mali Köztársaság fővárosáig.

Még több kép
A 2008-as start képei.

5 megjegyzés:

Hoszi írta...

Most már tudom mit felejtettem el :)
Csütörtökön még az eszembe volt.

Akos Kiss írta...

Ejj, ha tudom, hogy téged is érdekel, akkor mehettünk volna együtt!

aGinger írta...

Jó kis autók voltak kint... Mondjuk én a rajtig nem verekedtem el magam, mire kiértem, elég durva volt a tömeg...még képeket! :)
Én is majdnem elfelejtettem, csak a fél bagázs az ablak alatt húzhatott el hajnalban, mert ordító motorokra keltem... :)

Vörös Nándor írta...

Sajnálom,hogy nem tudtam kimenni,de vidékre mentem előző este, és macerás lett volna visszajutni a kezdésre. De amint látom elég ügyesen dokumentáltad az ott történteket,úgyhogy elég csak végignéznem a képeidet, és mintha én is ott lettem volna :)

Akos Kiss írta...

aGinger: jaja, én is meglepődtem, pedig nekem olyan képeim is vannak, amin a rajtnál még egy ember sincs. :) Tettem még fel pár képet, de csak párat, mert nem akartam sokat szöszölni. Lehet még majd rakok fel, ha lesz rá igény.

Nándi: semmi gond, majd legközelebb! A riportot még gyakarolnom kell, mert közel sem olyan tuti, mint szerettem volna, de örülök, ha tetszik.