Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. augusztus 3., hétfő

Logó

"A logó egy cég, szervezet vagy szolgáltatás egyedi, jól felismerhető, azonosításra szolgáló jele. A logó elsődleges célja a megkülönböztetés, az egyértelmű jelölés megkönnyítve a tájékozódást a piac szereplői között." - Wikipedia
Régóta akartam már logót és most végre csináltam egyet, ami bár egyszerű, mint a faék és nem is túl egyedi, de talán vállalható. Létrehozni nem volt különösképpen nagy munka sem agyilag, sem grafikailag.

Ezek voltak a célok a megalkotásánál:
  • legyen egyszerű,
  • legyen könnyen felismerhető,
  • véletlenül se tartalmazza a fotó, photo, photography szavak egyikét sem,
  • legyen benne a nevem becézetlenül,
  • a színei a legtöbb helyzetben ne okozzanak gondot,
  • sötét és világos felületen is jól látható legyen,
  • körvonala ne legyen túl bonyolúlt, mert az sok esetben gondot okozhat,
  • legyen horizontális kiterjedésű.
A végén ez pottyant ki a szerkesztőprogramból:

Logo_flattened

És, hogy mire akarom használni? Aki követi a blogot, az már két anyagon fel is fedezhette az új logót. Az egyik a 120 perc című time lapse videóm HD változata, a másik pedig az Omszki tavas bejegyzés képei. Ebből következik, hogy a fotós témában elkövetett szörnyűséges alkotásaimban (fotók, videók, dokumentumok) fogom felhasználni.

Aki nem szereti a vízjeleket, annak rossz hírem van: sajnos használni fogom. :) Sőt, gyanús, hogy előbb-utóbb a blog arculatában is helyet kap.

12 megjegyzés:

e1 írta...

Nekem az ESET logóját juttatja eszembe. Amúgy a vízjelezés nem hülyeség, de amíg nem a kép közepén lesz, addig biztosan lesz valaki aki lopni fogja.
BTW: több mint négy év után most történt meg először, hogy egy internetes portál felhasználás előtt engedélyt kért két fotómhoz.

Akos Kiss írta...

e1: hopp, és tényleg hasonló! Sőt... Éreztem én, hogy ez nem a legeredetibb, de azért ilyen egyezőségre való rámutatást az első kommentelőtől nem vártam. :) Miután elkészült, nekem a feedburner counter-e ugrott be és még elégedett is voltam magammal, hogy van benne egy ilyen web 2.0-ás asszociáció. poénból még narancs színben is kipróbáltam. :)

No, mindegy marad ilyen. A milliárdnyi logó, ami készült már úgyis nagyon nehézzé teszi az egyediséget.

A logót nem szándékozom amúgy a kép közepére tenni, mert akkor már inkább lopják el, de legalább élvezhető legyen valamennyire. Viszont a logó ettől függetlenül nem haszontalan dolog.

Ja, és a videó HD verziója a te kommented révén jött létre. :) Gondoltam, készítek egy olyan oldalarányút is, ami már nem csak webre jó (bár azért megnézném, hogy ki az aki ezt máshol nézi meg :) ).

Köszi a kommentet!

Unknown írta...

Ákos, ez végül horizontális lett, nem vertikális :D a photo, photography kifejezésektől meg énis irtózom, teljesen elértéktelenítették (sőt) a nagyravágyó fotóspisták :(

Akos Kiss írta...

derelict: a csudába, tényleg! :D Javítom is, köszi! :)

Maci írta...

Hát, nem rossz ötlet. Lehet hogy ezen ötleten felbuzdulva növelem én is a népszerű-seggem. Rengetegszer veszem észre egyes embereknél, miközben valamelyik közösségi oldalt böngészem, hogy az én képeim teszik ki. Egy-két csinos lánynak elnézi az ember, hogy nem nevezi meg a készítőt. De egy idő után betelik a pohár.

rivera írta...

"# véletlenül se tartalmazza a fotó, photo, photography szavak egyikét sem,"

:DDD egyetertek, teljesen komolytalanna teszi az embert, bar viccnek jo es nevetni is szoktam rajta.

Pihe írta...

A logo korrekt lett, sztem. A "photography" megjelölésen tudnánk vitatkozni - én használom a weboldalamon, bár lehet, hogy csak a nagyravágyó fotópistás mivoltom ütközött ki. :o))

rivera írta...

Pihe, nekem kb akkor "erodalodott" :) a szo amikor divatba jott a kezdok kozott, es minden masodik logora ezt latom felirva. Hiaba tudom egyre jobban kezelni a nullasgepet, hulyen nezne ki ha kiirnam a hazunkra hogy "rivera mesterfodraszat" :)

Pihe írta...

Rivera: de legalább tudnák, hogy hajat nyírsz, nem pedig ollókat gyártasz. :o)

richi írta...

Tényleg eléggé hasonlít az ESET logóra.
De sztem ez a logó nem illik a blogra.
Nézd csak meg a fejlécet, nem passzolnak össze szerintem

De nem rossz.

rivera írta...

Pihe :))) A sajat meg a fiam hajat nyirom, azt hiszem neznek nagyot ha valaki bekopogna hogy nyirjam le az ovet is.

Az analogia fennall, hiaba hivom magam "kovacs bela photography"-nak ha nem tudok modellt dirigalni, szamlat adni, vagy egyeb alap dolgokat, akkor csak a kezem tudom szettarni ha beesik egy megrendeles.

richi írta...

Meg kicsit hasonlít még az iPhone-ban a beállításoknál a pl Wi-fi kapcsolóra is :) de arra nagyon :)