Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

2009. augusztus 3., hétfő

Logó

"A logó egy cég, szervezet vagy szolgáltatás egyedi, jól felismerhető, azonosításra szolgáló jele. A logó elsődleges célja a megkülönböztetés, az egyértelmű jelölés megkönnyítve a tájékozódást a piac szereplői között." - Wikipedia
Régóta akartam már logót és most végre csináltam egyet, ami bár egyszerű, mint a faék és nem is túl egyedi, de talán vállalható. Létrehozni nem volt különösképpen nagy munka sem agyilag, sem grafikailag.

Ezek voltak a célok a megalkotásánál:
  • legyen egyszerű,
  • legyen könnyen felismerhető,
  • véletlenül se tartalmazza a fotó, photo, photography szavak egyikét sem,
  • legyen benne a nevem becézetlenül,
  • a színei a legtöbb helyzetben ne okozzanak gondot,
  • sötét és világos felületen is jól látható legyen,
  • körvonala ne legyen túl bonyolúlt, mert az sok esetben gondot okozhat,
  • legyen horizontális kiterjedésű.
A végén ez pottyant ki a szerkesztőprogramból:

Logo_flattened

És, hogy mire akarom használni? Aki követi a blogot, az már két anyagon fel is fedezhette az új logót. Az egyik a 120 perc című time lapse videóm HD változata, a másik pedig az Omszki tavas bejegyzés képei. Ebből következik, hogy a fotós témában elkövetett szörnyűséges alkotásaimban (fotók, videók, dokumentumok) fogom felhasználni.

Aki nem szereti a vízjeleket, annak rossz hírem van: sajnos használni fogom. :) Sőt, gyanús, hogy előbb-utóbb a blog arculatában is helyet kap.

12 megjegyzés:

e1 írta...

Nekem az ESET logóját juttatja eszembe. Amúgy a vízjelezés nem hülyeség, de amíg nem a kép közepén lesz, addig biztosan lesz valaki aki lopni fogja.
BTW: több mint négy év után most történt meg először, hogy egy internetes portál felhasználás előtt engedélyt kért két fotómhoz.

Akos Kiss írta...

e1: hopp, és tényleg hasonló! Sőt... Éreztem én, hogy ez nem a legeredetibb, de azért ilyen egyezőségre való rámutatást az első kommentelőtől nem vártam. :) Miután elkészült, nekem a feedburner counter-e ugrott be és még elégedett is voltam magammal, hogy van benne egy ilyen web 2.0-ás asszociáció. poénból még narancs színben is kipróbáltam. :)

No, mindegy marad ilyen. A milliárdnyi logó, ami készült már úgyis nagyon nehézzé teszi az egyediséget.

A logót nem szándékozom amúgy a kép közepére tenni, mert akkor már inkább lopják el, de legalább élvezhető legyen valamennyire. Viszont a logó ettől függetlenül nem haszontalan dolog.

Ja, és a videó HD verziója a te kommented révén jött létre. :) Gondoltam, készítek egy olyan oldalarányút is, ami már nem csak webre jó (bár azért megnézném, hogy ki az aki ezt máshol nézi meg :) ).

Köszi a kommentet!

Unknown írta...

Ákos, ez végül horizontális lett, nem vertikális :D a photo, photography kifejezésektől meg énis irtózom, teljesen elértéktelenítették (sőt) a nagyravágyó fotóspisták :(

Akos Kiss írta...

derelict: a csudába, tényleg! :D Javítom is, köszi! :)

Maci írta...

Hát, nem rossz ötlet. Lehet hogy ezen ötleten felbuzdulva növelem én is a népszerű-seggem. Rengetegszer veszem észre egyes embereknél, miközben valamelyik közösségi oldalt böngészem, hogy az én képeim teszik ki. Egy-két csinos lánynak elnézi az ember, hogy nem nevezi meg a készítőt. De egy idő után betelik a pohár.

rivera írta...

"# véletlenül se tartalmazza a fotó, photo, photography szavak egyikét sem,"

:DDD egyetertek, teljesen komolytalanna teszi az embert, bar viccnek jo es nevetni is szoktam rajta.

Pihe írta...

A logo korrekt lett, sztem. A "photography" megjelölésen tudnánk vitatkozni - én használom a weboldalamon, bár lehet, hogy csak a nagyravágyó fotópistás mivoltom ütközött ki. :o))

rivera írta...

Pihe, nekem kb akkor "erodalodott" :) a szo amikor divatba jott a kezdok kozott, es minden masodik logora ezt latom felirva. Hiaba tudom egyre jobban kezelni a nullasgepet, hulyen nezne ki ha kiirnam a hazunkra hogy "rivera mesterfodraszat" :)

Pihe írta...

Rivera: de legalább tudnák, hogy hajat nyírsz, nem pedig ollókat gyártasz. :o)

richi írta...

Tényleg eléggé hasonlít az ESET logóra.
De sztem ez a logó nem illik a blogra.
Nézd csak meg a fejlécet, nem passzolnak össze szerintem

De nem rossz.

rivera írta...

Pihe :))) A sajat meg a fiam hajat nyirom, azt hiszem neznek nagyot ha valaki bekopogna hogy nyirjam le az ovet is.

Az analogia fennall, hiaba hivom magam "kovacs bela photography"-nak ha nem tudok modellt dirigalni, szamlat adni, vagy egyeb alap dolgokat, akkor csak a kezem tudom szettarni ha beesik egy megrendeles.

richi írta...

Meg kicsit hasonlít még az iPhone-ban a beállításoknál a pl Wi-fi kapcsolóra is :) de arra nagyon :)