Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. augusztus 27., csütörtök

Podcast 01 - Canon pletykák

Akik régebb óta követik a blogot, azok tudhatják, hogy egy ideje már kacérkodok egy podcast elindításával. Most, hogy volt egy kis időm, összeszedtem a gondolataimat a Canon szeptember elsejére várható bejelentésével kapcsolatban.

Az alábbiakban ezt hallgathatjátok meg.

MP3 letöltése

Mivel a hanganyagban kicsit pontatlan voltam az új Hybrid képstabilizátor rendszerrel kapcsolatban, így az érdeklődök itt tudnak bővebb információhoz jutni ezzel kapcsolatban.

A felvétel vágva van, ezért itt-ott vannak benne furcsaságok. Ezért utólag is bocsánatot kérek! :) (Pl. az megapixelek száma és az érzékelő mérete tárgyalásakor egy ronda reccsenés miatt kivágtam azt, hogy ez tulajdonképpen a zaj miatt rossz.)

Ha esetleg ez a podcast vonal beindulna, akkor majd igyekszem céleszközökkel és jobban felkészülve megoldani a dolgot.

Minden építő jellegű visszajelzést szívesen veszek!

(A pletykák a bejelentés előtt gyorsan változnak, ezért elképzelhető, hogy az fenti hanganyag hamar elavulttá válik.)

13 megjegyzés:

Hoszi írta...

A Podcast jó lett, alakul a dolog az előzőhöz képest.

És sorry, de kicsit pletykálok én is, nem lesz teljesen ugyanaz, de a pletyka már csak ilyen.

1. Az obik elvileg a következők lesznek:
- 18-135 3.5-5.6 IS
- 15-85 f/3.5-5.6 IS USM
- meg egy makró obi (100 v. 200)

2. 7D-vel kapcsolatban pár infó:
- kezdőár $1899.00 vagy $2200-2500 között
- min. 12fps
- 18 MP
- 19 AF pont

Akos Kiss írta...

H: erre való a komment rész, ne szabadkozz. ;)

Köszi a kiegészítést!

KTobi írta...

Jó lett, hasznos infókat szereztem belőle, most tervezek gépet venni, így érint a téma.
Szeretnék kérni egy e-mailcímet tőled.

szabopal írta...

Ez jó volt! :) Ennyi pletyka hallata után csak azt tudom mondani, h. már nagyon várom a 09.01-et :)

dobisan írta...

Kissé halk.
Nem tudom mennyire vagy szégyenlős :) de kipróbálhatnád videó alapon is. így kicsit közvetlenebb lenne. Pl AngeldayJózsi videóit szívesen nézem. Hozzám beszél, a szemembe néz :))) meg a hang minőségén is javíthatnál. Vagy a mikrofon volt rossz minőségű vagy a 128kbps kevés.
De jó lesz csak javítgass rajta. ^_^

Maci írta...

Tényleg alakul a dolog. Jó lett. Kiss "Pletykás" Ákos...:P Arra gondoltam, hogy milyen lenne meginterjuholni fotósokat...mármint Flickr-es társakat, szóval egy-egy ilyen kis portré jelleggel. És mondjuk előtte az emberek tehetnének fel kérdéseket, és Te azt (is) megkérdeznéd.

Én azért remélem, hogy APS-H méretű lesz az érzékelő, és tényleg lesz benne egy csomó olyan fejlesztés amit már régóta hiányoltunk.

richi írta...

Van egy jobb ötletem. Csináljunk TV-t! :):):D Nem ám ez csak vicc volt :)

de én már egy ideje gondolkodom azon, hogy lehetne csinálni egy ilyen fotós jellegű online magazinocskát. (WP alappal)
mit szóltok ehhez?
természetesen több író is kéne, ezért is írok ide

Akos Kiss írta...

KTobi: nevem egybe magyarul kukac gémél. :)

SZP Foto - szpali: idő közben változtak némiképp a dolgok, nézd meg a Twitter feed-et. ;) Úgy tűnik H előrejelzése az EF-S obikkal kapcsolatban helytálló.

dobisan: nem vagyok szégyenlős, voltam már alkalmi riporter TV-ben is. :) Viszont nincs se viseó se hangos felszerelésem. A hang azért ilyen, mert mikrofon híján a Sennheiser fülesemet használtam (igen, bedugtam a mikrofon bemenetbe és abba beszéltem :D).

Maci: interjúkon én is gondolkozom, de szűkség lenne hozzá egy digitális mikrofonra meg egy már használható, olcsó mikrofonra. Ha látom, hogy erre van igény, akkor megpróbálok valamit beszerezni. Bár egyelőre máshova csoportosítom az anyagiakat.

Richi: ott a spottr.hu, oda lehet írni vendég cikket :) Bazi nagy meló fenntartani egy fotós magazint (ráadásul hobbiból). Nekem sokszor a blogot is nehéz csinálni, mert kevés az időm. Persze nem akarom elvenni a lelkesedésedet és a többiekét sem. Ha lesz belőle valami, akkor egy olvasód már van. ;)

richi írta...

Hát azért nem olyan nagy dolog fenntartani. Ingyenes tárhelyen lenne, és elsőre a domain nevet is ingyenesnek gondoltam
Felrakom a tárhelyre a Wordpress-t, keresünk egy jó kis sablont, minden író megkapja a jelszót, és kész is az egész, már csak írni kell :)

majd meglátjuk mi lesz ebből...

Akos Kiss írta...

richi: én pont a "már csak írni kell" részre gondoltam. ;)

Manapság, az RSS feed-ek korában, amikor a content over design elv hatványozottan érvényesül, egy blog összerakása a legkevesebb. Itt a bloggeren sem tart tovább 5 percnél. Az érdeklődést viszont csak úgy lehet fenntartani, hogyha folyamatosan van friss tartalmad (persze előbb még be is kell indítani az egészet, ami a legnehezebb feladat). Az meg folyamatos kemény munkát jelent, amihez bazi sok idő kell. Sajnos nekem ez utóbbi nincsen meg. :(

Akos Kiss írta...

De hozzáteszem, hogy tetszik az ötlet, úgyhogy go-go-go! :)

richi írta...

Hát igen, sok idő lenne egy embernek folyamatosan nézni a rumors oldalakat, ezért is gondoltam hogy többen kéne. minimum mondjuk 4-5en, aztán bővülnénk...

Hoszi írta...

Canon 7D kezdőár - USA: $1699