Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2008. november 13., csütörtök

BME K épület, aula


Peleng 8mm/3.5, F5.6, 1/40, ISO 800

A fejembe vettem, hogy a BME K épüetében csinálok pár halszemes fotót. Az aula már egy ideje izgatta a fantáziamat, így többek között ott is lőttem pár képet. Az épület az egyetem egyik legrégebbi épülete (A wikipédia szerint a Ch épület a legrégebbi) ahol minden évben rangos ünnepi eseményeket szerveznek és filmes helyszín is volt már.

Próbáltam egy sajátos szemszögből lefotózni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik, lesz alagsori fotó? Vagy a régi, romos szűk lépcsők? Pont tegnap jártam az egyiken és rögtön eszembe jutott, hogy milyen jól mutatna 8mm-en :)

Sok sikert!

Névtelen írta...

Tetszetős! ..én megspékeltem volna minden irányban egy-egy képpel. Úgy még érdekesebb lett volna ;)
...bár tudom, hogy ez most itt a 8mm-ről szóóóól ;)

Akos Kiss írta...

leskorobert: alagsori fotó nem készült, mert állvány nélkül mentem. Ott valószínűleg már nemtudtam volna kézből kitartani az expót. A fenti képet is újra meg akarom csinálni jobb minőségben, mert ezzel nem vagyok elégedett.

tipcsi: készült több nézőpontból fotó az auláról, de nekem ez tetszett a legjobban.
Az igazat megvallva ez egyáltalán nem a 8mm-ről szól, hanem az épületről, a fromákról, a geometriáról. A halszem csak segít megvalósítani az elképzeléseimet, de régen rossz lenne, ha azért fotóznék vele, mert "baromi gizda" dolognak tartom. Azért használom mostanában sokat, mert próbálom kiismerni, megtapasztalni a határait, hogy aztán mégjobb képeket készíthessek. Mostanra eljutotam oda, hogy tudom mi az amit érdemes meglőni 8mm-en és mi az amihez tutira nem tenném fel a gépre.

Maci írta...

Érdekes kísérletek halszem optikával. Gratulálok hozzájuk. Már én is gondolkoztam sokat, hogy beszerzek egyet.
Csak zárójelben: Az éppen összedőlő CH hogy mutatna halszemoptikán keresztül? (Na jó, ez inkább ne történjen meg soha!)