Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. február 9., hétfő

LIME

Learn Motivate Inspitre and Expirience vagyis Tanulj, motiválj, inspirálj és tapasztalj! Ez a jelmondata a Bert Stephani és Pieter Van Impe nevű belga fotósok internetes oldalának (http://www.squeezethelime.com/), melyhez mára már egy komolyabb közösség is tartozik. Bert és Pieter heti rendszerességgel jelentkezik podcast-tal és videós kiadással, melyben a munkájuk során szerzett tapasztalatokat próbálják meg átadni az érdeklődőknek. Emelett workshop-okat és fotós napokat is szerveznek. És szívesen mennének más országokba is, ha van aki megszervezi nekik. (Adott esetben el lehetne őket hívni, de az fizetős lenne, így azt jól át kellene gondolni. Ha lenne komoly segítség, akkor bele lehetne vágni.)
Bert korábban egy saját videó sorozattal próbálkozott, mely szintén nagyon hasznos és a Confessions of a Photographer címet viseli.

Én kb. 2 hete akadtam rájuk, és azóta lelkesen hallgatom, nézem és olvasom őket. Sajnos ez megint azoknak lesz hasznos, akik beszélik az angol nyelvet, de talán a többieket is bátorítja egy kis nyelvtanulásra. A videók egyébként angol nélkül is érthetőek, szerintem. Szóval, érdemes vetni rájuk egy pillantást.

Ízelítőnek itt van pár videójuk:






5 megjegyzés:

Simákgeri írta...

Köszönjük Ákos!
Ismét egy hasznos link.

Névtelen írta...

Üdv Ákos!
Igazán hasznos oldal ez, amit ajánlottál. Még olyan kezdőbbek számára is mint én. Mellesleg érdemes nézegetni Joe McNally blogját is, ott is találhatóak hasznos dolgok. (http://www.joemcnally.com/blog/)

Unknown írta...

de furan beszel ez a hapsi :)))) mondjuk legalabb mindenki megerti

Akos Kiss írta...

Simákgeri: igyekszem olyanokat mutatni, amik másnak is hasznára vállhatnak. Van még pár a tarsolyomban. ;)

MetalGeri: McNally-t én is olvasom. ;) Szeretném a könyvét is beszerezni eredetiben. Ezt: "The Moment It Clicks".

Andika: jaja. :) Én már hozzászoktam az ilyenhez, mert amikor külföldiekkel kellett dolgoznom, azok is hasonlóan beszélték az angolt. A görögök meg egyszerűen szörnyűek, alig értettem az elején, hogy mit mondanak. Sőt először azt sem tudtam, hogy angolul beszélnek. :D

Névtelen írta...

Ákos, McNally új könyve tényleg elférne az én könyves polcomon is. Ahogy olvasgattam, egyenlőre csak angolul kapható, bár ez nem kizáró ok, ha látom majd valahol megveszem!