Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

2009. február 4., szerda

Próbálkozások 1 fényforrással

Ígértem, hogy ha vége a vizsgáimnak, akkor kínozlak majd benneteket a világítási kísérleteimmel. :) Hát, íme itt az első próbálkozás.

Lassan két hete vettem egy filmes vázakhoz készített, használt Nikon SB-25-ös vakut, amihez a héten sikerült szereznem egy optikai slave kioldót is, így már a fények tekintetében is mobil vagyok.

Az alábbi pár képnél csak 1 vakut használtam és semmi mást. Persze egy derítőlap jól jött volna, de így legalább látszik, hogy mit lehet kihozni csupán egyetlen fényforrásból.

Ági és Inka Pál
Modell: dr. Komári Ágnes

Ági és Kulu
Modell: dr. Komári Ágnes és cicája, Kulu

LightingSetup
A fenti fotók beállítása.
Az első képnél annyi a különbség, hogy Ági a vaku felé fordult és csak a fejét fordította a kamera felé.

11 megjegyzés:

richi81 írta...

hello
Nem rossz képek. Elsőre jók.
nekem a második jobban tetszik, az első kicsit "erőltetett", vagy inkább "túl beállított". Meg az elsőn kicsit furán van a kezében a pohár.
De nem rosszak. Én is már nagyon várom hogy megérkezzen az SB-600 as vakum, kb holnap, holnap után fog. kiváncsi leszek...
Üdv

Andy írta...

Jó képek, tetszenek.

Andy írta...

...ja, pont most lettem kész egy kis ötlet-gyüjteménnyel, amit a netről szedtem össze egészalakos, autó és kisállat fotózásról.
Ha érdekel, szólj privátban - szívesen átküldöm mint post-kezdeményt.
(Én a saját okulásomra szedtem össze, de szívesen megosztanám másokkal is, viszont saját blogra nincs időm.)

PentaxAngel írta...

Csatlakozom Richi véleményéhez...a beállított dolgok nekem mindíg mesterkélten hatnak, de az én izlésem ilyen, magadra ne vedd Ákos!
Szóval nem a kivitelezéssel van bajom!:D:D:D

Örülnék ha ilyen képeket csinálhatnák!:D

Pihe írta...

Nekem tetszik mindkettő, nyilván más a két kép célja. Az elsőben látszik a koncepció, a másik pedig egy aranyos pillanatkép. Szépen világítottad meg. Amíg ilyen borongós idő van, érdemes ablak mellett is kísérletezni, nagyon szép eredményeket lehet elérni a rendelkezésre álló szórt fénnyel is.

NéRo írta...

hello!

hol jutottál Magyarországon optikai kioldóhoz? én csak külföldön meg ebay-en találkoztam vele.

Üdv

NéRo írta...

ja és nem az SU-4-re gondolok, mert az drááága

Akos Kiss írta...

richi81: az első valóban eléggé beállított. Bár ott cél volt ez, mert Ági szeretett volna egy ilyen képet. A vaku nagyon jó dolog. teljesen új távlatokat nyit meg.

Andy: kíváncsivá tettél. :) Fent az Eladó résznél kint van a mail címem, arra jöhet. :)

PentaxAngel: dehogy veszem magamra! Örülök, ha leírjátok a véleményeteket. Richinek írtam a válaszomban, hogy ez egy olyan kép, ami kérés volt. Összességében nekem is furi kicsit a pohár tartása, de az ötlet egy pálinkás reklámból való, ahol szintén így tartják a poharat.

Pihe: jól látod, teljesen más volt a két kép célja. A cicás spontán ötlet volt (és szerintem is az lett jobb), míg a másik miatt áltunk neki fotózni. Az ablakos ötlet jó! Viszont nagyon jól jönne egy derítőlap ahhoz is.

Néro: egy flickr-es kollégától sikerült beszereznem. Előtte 2 hétig hírdettem, higy keresek és semmi. De vatérán van most egy. ;)
Amúgy SU-4 nekem sem lett volna jó, mert Canont használok. :)

Andy írta...

Látom nagyon otthon vagy vaku és kioldó témában... Alkalomadtán a'sszem lesz hozzád pár hülye kérdésem :-D

dzsepetto írta...

Helló, egy Nikon D40 / SB-24 távkioldását szeretném megoldani, ilyen esetben csak a Nikon SU-4 vagy egy összekötő kábel jöhet szóba? Megoldható esetlek egy SB-800 -al is? Köszi a választ

Akos Kiss írta...

Andy: ha tudok, akkor szívesen válaszolok. Persze én sem vagyok még túlzottan felkészült a témában, de igyekszem ezen javítani. :)

dzsepetto: Ha jól tudom, az SB-24 még nem tud vezetéknélküli módban működni, így a szinkronkábel lehet a megoldás vagy egy optikai kioldó segíthet rajtad is.