Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. július 13., kedd

Inspired by The Matrix

A kompakt gépek többek között azért is jók, mert az általuk készített képek minősége elegendő lehet igényesebb, nagy felbontású videók készítéséhez is. Szerencsére a mozgó kép nem igényel túl nagy felbontást, hiszen a full HD is csak 1920x1080 pixelnyi, vagyis alig 2MP nagyságú. Ekkora méretre kicsinyítve pedig a kompakt gépek képe is egészen használható, amit magam is kihasználok a nagy felbontású time-lapse videók készítésénél.


Ezt az elvet alkalmazta George Chatzakis görög reklám- és divatfotós is, amikor a Mátrix című filmben látott, az időt megállító és az embert körüljáró kamera látszatát akarta elérni. És mindezt hogyan csinálta? Vett rengeteg kompakt gépet, melyeket félkörben egymás mellé helyezett és pontosan egyszerre oldott ki. Nem is olyan bonyolult, ugye?

2 megjegyzés:

dobisan írta...

Ugyan ezen az elven ha mindegyik gépet csak egy pár tized vagy századmásodperccel egymás után süti el akkor állóképet kap ugyan ezzel az 'effekttel' csak még kicsit lassítva tovább is folytatódik a mozgás. Na most azt már nem tudom hogy a matrix-ban sima körbeforgós állókép vagy a lassított változat volt e. Ehhez a reklámhoz is kicsit jobb lett volna a késleltetett elsütés. Főleg a tálcaeldobós résznél. :) Jól nézett volna ki. Úgy értem jobban. :)

Unknown írta...

Ez baromijó..bár olcsóbb mintha dslr-ekkel,vagy az eredeti technikával készült volna, de nem olcsó dolog lehetett így sem!:)
Mindenesetre hatásos!:)