Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. december 2., szerda

Help-Portrait


A Help-Portrait egy érdekes és tiszteletre méltó kezdeményezés, melynek lényege, hogy fotográfusok (amatőrök és profik egyaránt) portrét készítenek azoknak, akiknek másképp nem lenne erre lehetőségük.

Help-Portrait from Jean Labelle on Vimeo.


A mozgalomnak szerveződik a magyarországi csoportja is, akikhez most bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, hogy szeretne segíteni a rászorulóknak. Nem csak fotósok jelentkezhetnek, hanem bárki, aki segítene a szervezés lebonyolításában.

Részlet a magyar weboldalról:
A Help Portrait Mozgalomban világszerte vesznek részt önkéntes fotósok idejüket és munkájukat áldozva, hogy az ünnepek közeledtével segítsenek a kevésbé szerencséseknek. A feladat egyszerű: fotóznak, portrékat készítenek, majd átadják az elkészült képeket a rászorulóknak.

Az esemény mindenütt a világon 2009. december 12-én kerül megrendezésre. Magyarországon az OpenPress Nemzetközi Hír- és Fotóügynökség vállalta magára az esemény megszervezését a Budapest Sportaréna konferenciatermében 9 és 14 óra között.

Hívj minket, ha kérdésed van a magyarországi akcióval kapcsolatban: 20 399 67 48

A szervezők:
Kis Kata
Nyúl Dániel
Vigh Dániel

Fontos, hogy a dolog nem a pénzről szól és cégeket sem szívesen vonnak be. Szigorúan tilos például promóciós célokkal csatlakozni a rendezvényhez!



Én ott leszek, és keresek egy társat hozzá, akivel tudunk egymásnak asszisztálni és felváltva fotózni, valamint a felszerelést közösen használni (így kevesebb állványt, vakut kell cipelni).

Ne felejtsetek el regisztrálni!

Figyelem ez a lehetőség egyben felelősség is!

6 megjegyzés:

zoldhegyi; írta...

Én eddig minden ismerősömről ingyen készítettem sorozatot (és adtam át 4-5 előhívatott nagyképet, saját költségen szintén).
Nyilván nem állok profi szinten, de számomra ez alapgesztus volt.

Akos Kiss írta...

Szerinetem ezzel sokan vagyunk így, viszont ez most egy kicsit más.

vinczepetya írta...

sztem hülyeség...eleve, aki rászoruló, az utána mit csinál vele?kiteszi a pad háttámlájára amin aludni szokott, vagy mi?

juice írta...

én szívesen veled tartok...

Akos Kiss írta...

Petya: nézd meg a videót, amit linkeltem.

Juice: írtam mailt.

zoldhegyi; írta...

Én hülyeségnek nem tartom, szeretek segíteni az embereken, jó látni az arcukon, mikor örülnek és tudván, hogy egy ilyen aprósággal értem el, még jobban esik :-)