Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. július 27., hétfő

Szertár blogtalálkozó (frissítve)

Mi is az a Szertár blog? A Szertár blogot Zsiros László Robert vezeti és rendszeresen jelentkezik kísérletekkel, melyeket videóra rögzít, és megoszt az olvasókkal. Már jó ideje magam is nagy rajongója vagyok a Szertárnak (és most már van Szertár matricám is :P ), mert egyrészt érdeklődöm a természettudományok iránt, másrészt Laci érdekesen tudja bemutatni a kísérleteit és mindig van új ötlete.

Idén a HVG Goldenblog versenyen ez a blog a szórakozás kategóriában első helyet ért el. Ezúton is gratulálok a szép és megérdemelt eredményhez!

Laci_magyaraz_lr_ff
Hüpp-hüpp-hüpp, héliumos trükk

Pár hete Laci meghirdette, hogy lesz egy amolyan élő, kísérletezős blogtalálkozó. A nagy nap ma volt. Itt nem csak az ő kísérleteit láthattuk, hanem volt pár meghívott blogger is, például Nádori Gergely a beka.blog.hu-ról. Sőt, volt verseny is, ahova mindenki benevezhette a vizes rakétáját, kóla-mentos kísérletét vagy krumpli ágyúját.

Laci_pirozik_lr_ff
Így olvasszunk vasat.

prof_lr_ff
Vajon ebből mi sül ki?

Az egyik sláger a vizes rakéta volt. Akadt, aki komplett kilövőállomást készített a rakétához. Némely extrémebb változaton még ejtőernyő is volt.

pumpa_orias_lr_ff
Na, majd én megmutatom nektek, kinek van a legtutibb rakétája!

kisfiu_apuval_pumpazik_lr_ff
Fiam, csak óvatosan!

froccs_lr_ff
Kilővééééééééééééés!

eg_lr_ff
Az egyik spéci rakéta lefelé jövet.

Szalay Dániel, a vipcast szerkesztője készített egy interjút Lacival, amit itt hallgathattok meg: http://www.vipcast.hu/2009/07/27/szertar-zsiros-laszlo-robert-az-internet-golden-blog-dijas-oveges-professzora/214

interju2_lr_ff
Interjú a Szertár bloggerével

Egyébként kiderült, hogy Laci is járt már a blogomon, mert felismert a tömegben és mondta, hogy valahogy idetalált már egyszer. :)

(Nem tudom, jó ez így ff-ben? Vagy legyen színes?)

8 megjegyzés:

Szalay Dániel írta...

Szuperek lettek a képek Ákos!
Azt írod, hogy "... nem csak az ő kísérleteit láthattuk, hanem volt pár meghívott blogger is, akikről sajnos sokat nem tudok, de remélem majd jön valaki és felvilágosít." Erre szeretnék válaszolni. A Lacival készült interjú során azt tudtam meg, hogy az egyik blogger a Beka.blog.hu oldal készítője volt, aki kísérletet mutatott be.

A Lacival készült interjúmat hétfőn töltöm fel a podcastomba, akkor elküldöm majd a linket. Kb. egy 10 perces anyagról van szó, relatíve sok érdekes dolgot mesélt Laci.

Még egyszer gratula a képekhez!

Andor írta...

Jók lettek a képek - bár én inkább 'színes-fan' vagyok.
:-)

Szalay Dániel írta...

No, felkerült az interjú a podcastomra, itt az URL:

http://www.vipcast.hu/2009/07/27/szertar-zsiros-laszlo-robert-az-internet-golden-blog-dijas-oveges-professzora/214

e1 írta...

Itt talán jobb lett volna a szín.

Troll Péter írta...

Hello!
én voltam a "spéci rakétás"! ha kérhetem elküldenéd az én rakétámról készült képeket? címem: trllptr1757@gmail.com

Hoszi írta...

Nagyon jó sorozat lett, nekem a FF nagyon bejön, nem kell ide szín :)
Nekem is naptárban volt az esemény, de most nem jött össze sajnos.

juice írta...

én is színpárti vagyok, de most épp meg akartalak dicsérni, hogy ff-be tetted át, mert így teljesen Öveges professzor-os érzet jön le, ami ebben az esetben eléggé jól jön :)

relli írta...

üdv, a képek nagyon jók lettek
a posthoz annyit szeretnék hozzáfűzni hogy Robilaci asszem rövid 'i'-vel írja a nevét :D