Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. július 20., hétfő

Bemelegítő fotózás

Vasárnap Vikivel és Juice-szal elmentünk a Budakeszi Vadasparkba. Eredetileg Diósjenőre akartunk menni túrázni a 8:07-es vonattal, de mikor reggel 6-kor csörgött az óra, írtam a lányoknak 1-1 SMS-t, hogy inkább a 11:07-es vonatot célozzuk be. Aztán 9-kor megint csörgött az óra. Kinéztem az ablakon, és nem volt túl biztató a felhők látványa (meg fene mód álmos is voltam). Hiába mondtak jó időt, bennem volt az előző napi vihar élménye, így inkább lefújtam a sok kilométeres erdei túrát. B tervként Viki bedobta a vadasparkot, ami egyébként nincs is messze. A Moszkva térről indul a 22-es busz, amiről a Szanatórium megállóhelynél kell leszállni. :)

Nagy örömömre visszakaptam a halszem obimat, így az elején szinte csak az volt gépemen. Jó képet persze nem sikerül lőni vele, de azért kattogtattam a zárat, mert rég hallottam a hangját. :)

Volt egy érdekes elkerített hely a vadasparkban ahol be lehetett menni az őzikék közé. Volt köztük olyan is, amelyik hagyta magát megsimogatni. :) Persze sok volt a gyerek, akik egyfolytában kergették őket, így nem nagyon lehetett fotózni. A másik hátráltató tényező pedig az óriási kontrasztarány volt, amit a fák árnyékaa és a lombok között beszűrődő erős napfény okozott.

Lepkevirág
Lepkevirág

Később összefutottunk Ervinnel a Margit szigeten és egy sör erejéig beültünk a Holdudvar nevű helyre. Itt készült a következő fotó is.

Holdudvar
Ervin, Juice, Viki


A fenti kép egyébként (off-camera) vakuzással és egy különleges fejmozdulat segítségével készült. Ez utóbbit a többiek nagyon viccesnek találták. :)

6 megjegyzés:

juice írta...

Erről a napról én is írok egy jegyzetet, mert nagyon jól sikerült!

tanúsítom, hogy a fejmozdulat nagyon vicces volt :D

és persze kérek képeket tőled ;)

és amúgy meg Ákos, remélem bemelegedtél, indulhat a fotósszezon újra!

Canocam írta...

Ákos nem veszített a formájából! ;)

Ráksi Ádám írta...

Kis bemelegítő brainstorm...

Nincs valakinek fotós összehasonlítás hogy egy portréfotózásnál milyen különbség van egy keresztüllövős és egy ezüst visszaverős ernyő között?

Akos Kiss írta...

juice: majdtolok képeket! ;)

Canocam: sajnos egyébként vesztettem. :( de majd gyúrok,hogy felhozzam magam.

Ráksi Ádám: http://helix.webphotoschool.com/How_an_Umbrella_Works/index.html

Canocam írta...

Pedig ezek nagyon jó képek, és én nem látok rajta hibát.. az ötletességéről nem is beszélve. Ami az ötletet illeti hasonlót nem láttam még. - de ezt már mondtam. :)

Ráksi Ádám írta...

Köszönöm a linket!

Azt hiszem egy szett ezüst ernyőt idővel érdemes lesz majd beszereznem...