Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2008. december 1., hétfő

Jubilálunk

Ma egy éve írtam az első bejegyzést a blogra. Az ilyen évfordulókon szokás mindenféle buta statisztikákkal előállni. Nálam sincs ez máshogyan. :)



Az utóbbi idő publikált képei

Publikálás

Ez alatt az idő alatt 296 db képet tettem közzé, összesen 143 blogpostban (átlag 2,5 naponta egy bejegyzés). Összeszámoltam. :) Érdekes volt végignézni a régi bejegyzéseket, mert sok élményt sikerült felelevenítenem. Emellett jó volt újra megnézni a régi képeimet is, amiket mai szemmel már másképp látok.

A fotókat kezdetben a Picasa rendszerébe töltöttem fel (ez az alapértelmezett a blogspot-on), majd később áttértem a Flickr-re, ami szerintem egy sokkal kiforrottabb rendszer. (És sokkal nagyobb a közösségi élet.)

Látogatók, olvasók

Az egy évnyi statisztika szerint valamivel több, mint 25.000 oldalletöltés történt 2007. december 1. óta. Ez szerintem szép szám, főleg, hogy ebből a november adja az utolsó 11.000-et (ez utóbbi 6600 egyedi látogatót jelent).

Buta statisztikai adat: minden egyes exponálásra, amit az elmúlt egy évben elkövettem 1,25 oldalletöltés jut.

A fenti adatok azt mutatják, hogy a blog mostanában egyfajta olvasói bázis átalakuláson megy keresztül. Korábban jellemzően ismerősök és rokonok olvasták a bejegyzéseket, míg az utóbbi időben jelentősen több, a fotózás iránt érdeklődő fotóbarát látogatja az oldalt. Ezt az elméletet látszanak alátámasztani a részletes statisztikai adatok is, és a témába vágó kommentek növekvő száma. Ennek a folyamatnak mindenképpen örülök, hiszen, így egyre több hasonló gondolkodású emberrel lehet eszmét cserélni és ez a többi olvasónak is hasznára válhat. Legalábbis bízom benne.

Az RSS feed olvasóinak száma szintén látványos emelkedést mutat. Számuk novemberben rövid időre elérte a 140-et.

Érték

A végére egy kis érdekesség: a Technorati szerint a blogom mai piaci értéke $1129.08 . Ne kérdezzétek, hogy miért. :D


My blog is worth $1,129.08.
How much is your blog worth?

A fenti plecsni a mindig aktuális értéket mutatja.

Buta statisztikai adat: minden egyes bejegyzés $7,9-t ér, ami mai árfolyamon számítva: kb. 1600Ft bejegyzésenként. Ami a befektetett időt illeti, a képek elkészítésével és utómunkájával együtt, még nem állok túl jól. :) (A pénzbeli ráfordításokat pedig már nem is firtatnám. :D)

Tenkjú

Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy az elmúlt egy évben az oldalra látogatott! Remélem, a továbbiakban is találtok majd számotokra érdekes és/vagy hasznos információkat a bejegyzések között.

Külön köszönet Lócinak, akinek fontos szerepe volt abban, hogy elkezdtem foglalkozni a fotózással.

12 megjegyzés:

Vörös Nándor írta...

Először is gratulálok a jubileumhoz! Ugyan én még csak most kapcsolódtam bele fél perce. Na igen, igy jár aki nem tudja merre keresse az értékeket. De remélem a következő években rendszeresen fogom tudni látogatni a blogodat. Amig rajtam mulik, igy lesz. Szeretnék én is valami hasonlót, mindenképpen fotós blogot indítani, de nem tudom hogy, s mint kezdjek bele. Ebben kérném a tanácsodat, segítségedet, így látatlanban. Természetesen sokáig nem akarlak feltartani, csak amennyire az idodbe belefér :) A nandyred kukac chello pont hu mail címen elérsz,ha ráérsz. Üdv: Vörös Nándi

Baumgartner írta...

Grat, akkor csak így tovább!
:)

Névtelen írta...

Gratulálok az évfordulódhoz, még sok ilyet ;)

Névtelen írta...

Gratulálok a jubileumhoz :)))

Névtelen írta...

Gratulálok és még sok ilyen jubileumi megemlékezést kívánok! Színvonalasak az írások, jók a képek, öröm ide mindig visszatérni. Hajrá.

Névtelen írta...

Gratulalok a jubileumhoz!

En par honapja kapcsolodtam be szervesen a fotos netes dologba, es elismeresem, a Tied az egyik legelvezetesebb, legolvashatobb blog, csak igy tovabb!
Es ha fotok szintjen sem nyujtasz akarmilyet, ahhoz is grat, es kivanok tovabbi sikereket mind2 iranyba!

Legjobbakat

sundance

Névtelen írta...

Most, hogy egy éve ilyen sikeresen nyúzod a masinád én is gratulálni szeretnék neked az oldaladhoz és a rajta levő képeidhez. Legalább itt látom a bután eltorzított fejed (:P)a perspektíváidon, mivel ha hazajössz meglátogatni bennünket, akkor is általában a lencse másik végén látunk téged. :)

Névtelen írta...

Szia!

Nem régóta olvaslak, de tetszik, amit csinálsz! Grat a jubileumhoz!

Hosszú téli estéken tervezem elolvasni az egész archívumod! És ezt veheted fenyegetésnek is! :D

VizyPeti írta...

Kedves Ákos!

Gratulálok, tetszik amit csinálsz, további jó munkát!

VizyPeti

eleven írta...

gratulálok :)

vinczepetya írta...

kitartást és inspirációt a további íráshoz, szülessenek még a minőségi írások!

Akos Kiss írta...

Köszönöm szépen mindenkinek a bátorítást! :)