Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2011. július 9., szombat

Kitekintés

Nem tudom ti hogy vagytok az RSS feedekkel, de nekem mostanában a Readerem egy nap alatt annyira megtelik, hogy esélytelen átnézni a 24 órás termést. Nem beszélve arról, hogy mostanában napi szinten már meg sem próbálom követni a dolgokat. Éppen ezért célirányosan rákattintok azokra a számomra érdekesebb feedekre, amikben vannak újabb bejegyzések, a többit pedig hagyom, hadd legyen. Persze, van amikor különösen jól esik kicsit belelapozni az aktuális dolgokba és olyankor 10-20-30, de akár 50 bejegyzést is végigtekerek.

A The Daily Dish azok közé tartozik, amiket nem olvasok gyakran (főleg mert sok bejegyzés a tengerentúli politikáról szól), de mégis van egy kedvenc rovatom, melynek címe a "The View From Your Window: The world as seen by readers of one blog" avagy Kilátás az ablakodból: A világ ahogyan egy blog olvasói látják.

Rendkívül érdekes látni, amint a világ különböző részein élő felhasználók megosztják, hogy mit is látnak ők az ablakukból. A dolog olyannyira működik, hogy már könyv is készült belőle, ami teljes egészében megtekinthető itt.

Mára egyébként játékká nőtte ki magát a dolog, amiben az olvasók megtippelhetik, hogy az adott kilátás mely ország mely pontján lehet. Néha meglepődök, amikor hazai látkép tárul elém, mert bizony vannak már itthonról is aktív követői a blognak.

Nekem tetszik az ötlet, szívesen látnék egy hasonlót itthon is.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Látod Ákos...ezért nem használok RSS-t..:D
Nem győzném!:)
Így random "rohangálok" a kedvenceim között..ráadásul a blogomon a frissülést is látom,az kerül felülre!:)
Ez az ablakos dolog jópofa nagyon!:)

Akos Kiss írta...

Nincs baj az RSS-sel, csak tudni kell szűrni. Régebben volt, hogy mindent végignéztem, de egy idő után azt vettem észre, hogy órákon át mást sem csinálok, csak feedeket olvasok. Akkor egy pár hétre teljesen abbahagytam. Azóta napi-kétnapi rendszerességgel megnézem az érdekeebb feedek terméseit. Ez működni látszik.

Unknown írta...

Én nem fídelek, amikre fel vagyok iratkozva, azokat olvasgatom.

Ez az ablakos dolog jó! :)) Csak győzze az ember kitalálni, hogy ki hol van. Idővel majd azt is meg lehet mondani, hogy a Hungária körút 135-ből, Irmanéni lött ki az ablakon. Lebuktál, anyu!! :D

dLux írta...

Nálam most két folderem van a readerben: Az 1. foldert mindíg elolvasom, a 2. foldert csak amennyire időm van.