Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. október 29., csütörtök

Szertár

Rég volt már olyan fotós projektem, ami valamiféle koncepcióra épült volna. Most viszont egy régi tervet sikerült valóra váltani, és végre összehoztuk RobiLacival a szertáros fotózást. Készült pár érdekes kép, ebből most itt láthattok egyet. Nem kizárt, hogy később még felkerül az oldalra pár darab. :)

RobiLaci
A Goldenblog 2009 fődíjas Szertár blog szerkesztője.

Aki a technikai részletek megszállottja, annak itt van némi információ: a fotóhoz 3db vakut (2db Nikon SB-26-ot és egy Canon 580EXII-t) használtam, ebből kettőt fénymódosító nélkül, míg a harmadikat ernyővel. A Canon vakut kínai rádiós kioldóval sütöttem el, a Nikon-ok pedig ennek fényére villantak el. Ha jól emlékszem (szóval fogalmam sincs :D), 1/8 volt a két hátsó vaku fényereje, míg a derítésként használt ernyős vakué 1/4. F6.3-as blendét és ISO 200-as érzékenységet használtam (ez viszont tuti, mert benne van az EXIF-ben). Az obi a kedvenc átfogású Sigma 17-70 volt.

Ha már technika: az egyik SB-26-os vakum cserben hagyott. A kijelzőjén fel-felvillantak a dolgok, de ennél többre nem volt képes. Na jó, néha sikerült elsülnie, de arra nem alapozhattam a fotózást. Akksit cseréltem benne, nem segített. Nem vagyok boldog tőle. Lehet fel kell kutatnom egy műszerész szakit. :S

A Szertár blog offline találkozója egyébként most szombaton lesz 14:00 és 18:00 óra között a Fogasházban. Részletek a szertar.com oldalon. Én ott leszek. :)



Köszönet RobiLacinak a türelméért és a Csodák Palotájának a helyszínért!

9 megjegyzés:

eleven írta...

Ákos, komolyan ez a képed tetszik eddig a legjobban. eddig is jók voltak, de ez teljes mértékben favorit.
tényleg minden elismerésem

Akos Kiss írta...

Eleven: köszi szépen! :)

Azt hiszem, hogy mostanában azért voltak nagyon gyenge képeim, mert hiányzott belőlük a koncepció. Talán itt most az működik, hogy el lett képzelve a helyszín már hónapokkal korábban, és volt ideje megérni az ötletnek. Bár hozzáteszem annyira azért nem voltam toppon aznap. :)

Mégegyszer köszi, jól esett olvasni! :)

eleven írta...

ezen látszik hogy szeretted csinálni, és nem csak azért készült mert "már fotózni kéne".

egy igazi jó portré :)

Takoca írta...

Ez baromi profi lett! Gratula!

és külön köszi a technikai leírásért!

Ráksi Ádám írta...

Ezt a "füstöt" mivel értétek el? Folyékony nitrogén?

juice írta...

wow

Kozsák Rudolf Árpád írta...

Ejha!!!

Unknown írta...

Ádám: szárazjég van a vízben.

Akos Kiss írta...

Köszi skacok! :)