Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. július 7., szerda

Ételrögzítési technika profiktól

Az ételfotózás egy egész érdekes fajtája a kereskedelmi fotográfiának. Magát a fotót rendszerint több órás előkészület előzi meg és sok esetben még food stylist is részt vesz a munkában. Az ő dolga, hogy az étel úgy nézzen ki, hogy az a legkívánatosabb legyen. Persze mindezt sokszor olyan eszközökkel érik el, hogy az étel rendszerint nem fogyasztható a fotózás után. Rengeteg trükköt alkalmaznak. A következő videóban azt tudhatjátok meg, hogy hogyan lehet egy pizzát úgy megcsinálni, hogyha egyetlen szeletet veszel ki belőle, akkor a sajt nyúlós legyen, de ne rántsa magával a pizza többi részét. Érdekes megoldást alkalmaznak. :)



Érdemes megfigyelni, hogy milyen mennyiségű felszerelést használnak ehhez az elsőre egyszerűnek tűnő fotóhoz.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ennél azért jóval egyszerűbb trükkök vannak a pizzához. fúrógép nélkül is meg lehet csinálni

ORsi írta...

hát nem tudom, hogy írnám a nokedli-blogomat, ha a vacsoráról minden felvétel ennyi idöt és eszközt igényelve készülne. talán még a kedvemís elmenne az ételfotózástól pár alkalom után;-)