Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. október 25., vasárnap

Egy kis inspiráció

Ha már a sztrobizmust boncolgattuk... :)



A Kedves Olvasó milyen programmal csinálna hasonló videó-összeállítást a saját fotóiból?

13 megjegyzés:

e1 írta...

Hát nem tudom, de nem azért fotózok sok megapixeles tükörreflexes géppel, hogy aztán a fotókat egy 425x319 pixel felbontású videóban mutogassam kb. 320x240 pixeles látható méretben. Szóval ha már dinamikus prezentációt akarok, akkor valami Flash alapú cuccot használok, vagy valami jó kis képnéző programot, de biztos nem egy YouTube videót amelyben minden látszik, csak pont a fotó nem

U.i.: Nem kell egyetérteni velem.

szabopal írta...

Ezt a videót (http://bit.ly/103S5c) muvee-val készítettem, de AKAROM (!!!!) azt a programot amivel a fenti videó készült! :)

szabopal írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
szabopal írta...

@e1: részben igazad van, de mind a vimeo, mind pedig a youtube támogatják a HD videókat is...

e1 írta...

@szabopal: Vimeo már kicsit használhatóbb e téren, de sajnos nem elég ismert és elterjedt. A YouTube sajnos még HD minőség esetén is alacsony minőségű, nem beszélve arról, hogy mindkettőhöz tisztességes sávszélesség is kell. Akkor már inkább a jó minőségű képek terheljék a vonalat egy interaktív flash böngészőn keresztül és nem gyenge minőségű videóeffektek. :)

Akos Kiss írta...

e1: én is azt mondom, hogy részben igazad van, de van amikor igény van erre. És HD-ban már tényleg egész emészthető dolgot lehet összehozni.

Legutóbb csoportunk céges rendezvényen fotóztam, aminek a végén összedobtam egy kis videót a képekből és aztán team meetingen szántunk rá 5 percet és a sok hülye grafikon és prezentáció után levetítettük és jót derültünk. Akkor Movie Makert használtam, mert a céges gépemre nem tudtam mást feltenni. Azzal egyszerű cut-cut jelleggel be lettek téve a képek meg toltam alá zenét. Ennél valami izlésesebbet akarok csinálni legközelebb, ezért is érdekel, hogy ki mit javasol.

szabopal: látványos a videód. A képszétszedős, zenére szétesős effekt egy kicsit sok nekem, de azt leszámítva tényleg klassz lett! A képek is jók lettek! :)

Akos Kiss írta...

e1: viszont a flash megoldást nehezebb megosztani. Általában kell hozzá saját tárhely.

szabopal írta...

@akoskiss:
köszi :)
mint írtam muvee-val készült, van benne sok template szerűség(a képszétesős effekt is egy ilyen "kötelező" darab) + létezik hozzá HD plugin is

tudjuk, h. a fenti videó mivel készült?

e1 írta...

@szabopal: A fenti videó ANIMOTO-val készült.

@Akos Kiss: Nehogy már nekünk fotósoknak legyen gond a tárhely. :)
Ami a videós prezentációkat illeti, el tudom képzelni mondjuk egy legalább 32 colos, vagy nagyobb plazma képernyőn 1080p felbontás mellett. Azon már tényleg elvezhető lehet.

Snakeiboy írta...

Probaljatok ki a ProShow Producer programot. Egesz jo dolgokat meg lehet vele csinalni.

richi írta...

Final Cut Express vagy Final Cut Pro, vagy ha kisebb az igény, és kevesebb az idő, akkor ott az iMovie '09 :)

Legalább is nekem :)

Unknown írta...

a post kérdésére: épp fejlesztek egy galériát, ami kb ugyanazt csinálja amit az animoto, csak flashben, realtime. imho sosem lesz kész, de talán majd hamarosan látható lesz belőle valami.

[tsg] írta...

én After Effects-et mondanék. bár az igaz, hogy az nem a gyorsan-látványosat kategória, de ha tudod használni, és van fantáziád, akkor nagyon egyedivé és ultrabrutál-látványossá tudod tenni. (arról nem is beszélve, hogy bármilyen formátumba kiexportálhatod utána.)