Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. október 17., szombat

Vissza az alapokhoz

Néha nem árt, ha egy kicsit felülvizsgáljuk magunkat, a munkáinkat és megpróbáljuk objektívan (bár ez lehetetlen) és kritikusan vizsgálni a fotóinkat. Nálam ez most jött el. Érzem, hogy az utóbbi fél évben nem igazán volt értékelhető képem. Elkezdtem futószalagon gyártani az átgondolatlan, fantáziátlan képeket.

Úgy gondoltam, hogy kicsit visszamegyek az alapokhoz és pihentetem a vakuimat, a lányokat pedig inkább moziba hívom, nem fotózni.

Csendélet

7 megjegyzés:

richi írta...

addig kölcsön adhatnád a vakuidat :)

krampusz írta...

én ezért nem csináltam képet a 365 óta. (nem mintha abban olyan sok lett volna)

NéRo írta...

sztróbizmus próbálgatása után én is így voltam vele... rájöttem, hogy az csak egy eszköz a sok közül, hasznos, de néha nem megfelelő

Akos Kiss írta...

:)

krampusz: és mi van a mai meccsel? Vagy azt csak nézted?

NéRo: hétfő reggel 7:00-kor megjelenik a stobbist-os post. :) Ma írtam meg, csak nem akartam egyszerre ennyit postolni, így inkább beütemeztem. :)

dincsi írta...

Két dolog jutott eszembe erről:
1. A jó képet nem a gép (felszerelés) csinálja, ezt jól vetted észre.
2. Minden egyes kép amit csináltál – ha nem is mutatod meg, vagy azt gondolod, hogy szar – hozzásegít, hogy a következő kép jobb lehessen. Tanulsz, gyakorlod a technika használatát, stb. Aztán majd egyszer szembejön valami és a tapasztalatok miatt jól meg fogod tudni csinálni. És az majd egy jó kép lesz.

Akos Kiss írta...

Dincsi: Az egyessel egyetértek, viszont annyival kiegészíteném, hogy ennek ellenére fotós felszerelést venni olyan, mint a nőknek 5 szekrény ruhát és 30 pár cipőt felhalmozni. Élvezetet okoz. :)
A másodikhoz nem is írok semmit, mert totál igazad van.

Fábián Gábor írta...

Én is többször éreztem ugyanígy. Tarts szünetet. Menj kirándulni gép nélkül. Törődj a barátnőddel, barátaiddal, családoddal többet. És pont ekkor fognak a legjobb ötleteid születni. Utána élvezet lesz újrakezdeni.

dincsi: ha egy képet nem mutatsz meg másnak, akkor azt kár volt elkészíteni. Ez önzőség. Egyedül soha nem leszel eléggé objektív, hogy eldönthesd, mennyire jó-e a kép. Megmondják majd kiállításokon, szaklapokban a kritikusok.