Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. október 13., kedd

The best camera is the one that's with you

Chase Jarvis után én is kedvet kaptam a telefonnal való fotózáshoz.

De, ki is az a Csész Dzsárvisz és mihez kaptam kedvet? Nos, ez a videó mindent megmagyaráz:




Sokszor voltam már úgy, hogy jó lenne, ha mindig nálam lehetne a gépem, viszont a több kilós táskát nincs kedvem mindenhova magammal vinni. A telefonom kameráját eddig csak akkor használtam, ha meg voltam szorulva. Most viszont megpróbálok valamiféle koncepciót építeni rá. Persze, eszem ágában sincs a DSLR helyett használni, inkább mellette.

Lehet nem tart sokáig a lelkesedésem, de az első kép már meg is született. :)

The Gentleman's Toilette
Egy kisebb hadsereget is kiszolgálna ez a mellékhelyiség. :)


És nem csak ájfónnal lehet ilyen zajos és széteső képet készíteni, hanem szinte bármilyen mobiltelefonnal. :) Én egy Samsung SGH-900i-t használtam.

Vignette használtával ízlés szerint tovább lehet "rontani" a cseppnyi érzékelőből kipottyant pixelhalmazt. :)

6 megjegyzés:

Andor írta...

Annyira nem is lett rossz...
Sőt - ahhoz képest, hogy telefonos kép, egészen emészthető darab.
Persze a témaválasztás lehetne jobb :-D
Mondjuk egyszer-kétszer én is megpróbálkoztam már telefonos (na jó, PDA-s) képekkel, de csakis mert nem volt nálam a nagy gép.
Na de ami a HTC-ből kijött, hát azt nem töltöm én fel sehová se...

dincsi írta...

Úgy látszik a hely ilyen. Oda, ahova a király is gyalog jár, nem visz az ember fényképezőgépet :-)

http://www.fotonlog.hu/2009/03/kilatas-nemzeti-muzeum.html

Csikós Gábor írta...

Andy, a HTC nekem is csalódás, évek óta várok egy olyan kis cuccra (mindignálamvan) amivel használható fotókat lehet csinálni, nemcsak "szükség" esetén. Vannak már akik sportot űznek ebből, és szuper fotókat csinálnak, persze a felhasználás korlátozott, az utómunka meg gyakran maximális. Jarvis meg újabban elég sok pénzt is keres könyvével.
Ákos, én az MTI-s Hasselblados, Nikonos korszakomban is vittem a zsebemben 1 Szmenát és csináltam is vele megjelent sajtófotókat. Most a HTC-m és a Sony kis vackom velem van, de szerintem nemsokára lesz mindent egybe (videó is) valami. Attól függ, hogy használod-e, hogy mennvi benned a riporteri, újmédiás késztetés a fotóművészeti mellett.
Különben jó ez a kép.

kobak írta...

Hasonlóan Chase Jarvis egy régebbi adag videójától ösztönözve kezdtem bele a mobiltelefonnal lövöldözni. Itt gyüjtögetem a képeket: kobak.posterous.com.

kookusz írta...

Hehe, ez csak nem az ELTE? :D
Amúgy én is próbálkoztam a mobil-fotózással, de nekem egy elég régi telefonom van, így inkább csak felhúztam magam azon, hogy lett egy jó képem iszonyat minőségben. De nyilván a mostani készülékek már lényegesen jobbak, főleg ez az ájfón :)

Akos Kiss írta...

Andy: hát ez sem az a csúcstelefon, de a kamerája talán a "nagyon rossz"-nál kicist jobb. :D

Dincsi: :)))

Gábor: egyetértek ezzel: "a felhasználás korlátozott, az utómunka meg gyakran maximális".
Én is nézegettem a kompakt gépeket, de az a baj, hogy amit már használhatónak tartok az drága. Bár már azon is gondolkoztam, hogy valami 4-5 megapixeles, saját korában csúcskompaktot kellene venni használtan. Azok talán nem drágák.

kobak: A svenkesnél leesett az állam. :) Király! :)

Kookusz: de, bizony, hogy az. A 48 órás IBM programozóbajnokságra előkészületei miatt mostanában jártam arra párszor. Készült egy tükrös self is a mosdós részen, lehet az is megosztásra kerül majd. :) Egyébként ez a telefon is 2 éves már, nem valami új csoda.