Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. október 25., vasárnap

Animoto

Az előző bejegyzés után kedvem támadt kipróbálni az Animoto nevű internetes szolgáltatást (köszi e1-nek az infót), mely fotókból automatikusan generál videót.

A képeket elegendő feltöltenünk egy képmegosztóra, pl. a flickr-re, és ezután már csak meg kell mondanunk, hogy mely képekből szeretnénk összefűzni a videót. A képeket persze saját gépünkről is feltölthetjük.

Az elkészült videót ízlésesen effektezi az Animoto, de ezeket nem mi választjuk, hanem automatikusan belerakja (ez jó, ha percek alatt kell valami látványosat alkotni). Állításuk szerint sosem készül két egyforma videó. A zenét vagy mi töltjük fel, vagy válogatunk a zenetárból, ahol jogtisztán juthatunk a videó alá vágott számokhoz.

A kész videót az Animoto oldalán vissza lehet nézni, vagy meg lehet osztani pl. facebook-on, twitter-en, de ha az jobban tetszik, youtube-ra is van lehetőség exportálni.

Én regisztrációval együtt alig 10 perc alatt hoztam ezt össze:




Egy 30mp-es anyag összeállítása ingyenes, a teljes hosszúságúhoz már azonban fizetni. Két lehetőség van: alkalmanként fizetünk 3$-t, vagy 30$-ért megvesszük az éves előfizetést. Szerintem, akinek gyakran kell ilyen videókon prezentálnia a munkáit, annak nagyon megéri a 30$-t.

Én eddig összesen 2 szolgáltatásért fizetek (flickr, saját tárhely), de elgondolkoztam ezen is.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

csak halkan jegyzem meg, hogy hasonló slideshow rendszeren dolgozom, flash alá, realtime. persze az is lehet hogy sosem lesz kész, ugyhogy nyugodtan fizess elő addig erre... :D

voidcontext írta...

Nagyon jóóó, kipróbáltam én is. Köszi az infót :)

e1 írta...

1. Nem volt olyan nehéz a videó végén megnézni a logót, de máskor is szívesen. :)))
2. Ami az árat illeti, az okés.
3. Á, kérlek ne magyarul ragozzátok a nevem/nickem. Köszi. :)

Akos Kiss írta...

e1 = Iván ? :)

Akos Kiss írta...

derelict: ha meglesz szólj, és teszteljük! ;)