Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. március 12., csütörtök

Richard Avedon

Mára egy kis kultúrát gondoltam. :)

Richard Avedont a XX. század egyik legkiemelkedőbb portréfotósaként tartják számon. Évekig a Vogue vezető fotósa volt, de dolgozott a Life magazinnak és a Harper's Bazaar-nak is.

Életéről bővebben a Wikipedia-n olvashattok.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Avedon valóban remek fotós volt. Szipál Márton őt és Irving Pennt említette, akikre felnézet. Szipál szerint: "Volt Avedon, és felette csak az Atya Úristen."
Néhány Avedon kép egyébként szerepelt a tavalyi Lélek és test - Kertésztől Mapplethorpe-ig, a fotográfia legnagyobb mestereinek szemével című kiállításon a Szépművészetiben. Ha a kiállítás már nem is látható, annak anyaga megtalálható egy hatalmas könyvben, amit talán még lehet kapni a múzeumban.
Köszönöm, hogy feltetted a videót!

Akos Kiss írta...

Szia!

Örülök, hogy felhoztad Szipál nevét. Szipál azért is érdekes, mert ő a még élő nagy portrésok egyike. Szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam vele élőben, és remélem még lesz alkalmam rá a jövőben is.

A Lélek és test kiállítást én is meglátogattam, de ezzel a könyvvel felcsigázátál. :)

Köszi a kommentet! :)