Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2011. május 9., hétfő

Inspiráció makró fotózáshoz

Most, hogy már nekem is van igazi makró objektívem, próbálok egyre több információt magamba szívni, hogy végre tudjak olyan képeket készíteni, amiket majd ki merek rakni ide a blogba. Az első hét tapasztalatait két szóban foglalnám össze: makrózni nehéz. :)

Van persze, aki már mesteri szintre fejlesztette képességeit, ilyen Thomas Shahan is, akinek flickr galériájából az alábbiakban láthattok egy slideshow-t, illete alatta megnézhetitek az általa készített videót, amiben a felszerelését is megcsodálhatjuk. (Mindkét anyagot teljes képernyős módban javaslom megtekinteni, lehetőség szerint HD minőségben.)



Tapasztalt makrósok! Ti hogyan használjátok a vakut makrózáshoz? Szinkronkábellel a fenti videón látottakhoz hasonlóan? Használtok egyáltalán vakut? Csak derítetek valamivel, netalántán semmit nem használtok? Jöhetnek tuti makrós linkek a kommentek közé! ;)

...és mikor megyünk makrózni? :D

5 megjegyzés:

VizyPeti írta...

Tippet sajnos nem tudok adni, de én is találtam egy jó képet: http://goo.gl/ItYhh

Csak inspiráció gyanánt.

Unknown írta...

Tippet tudok adni...
Vagy napkeltekor, vagy naplemente magasságában érdemes.
Akkor lágyak a fények,és szép melegek.
A rovarok is lassúak mág/már akkor,ügyelni kell a háttérre,és a részletességre.Rovaroknál fő szempont az élesség.MINDÍG a szemen kell lennie!
Így hirtelen ennyi, majd ha hazaérek,és igény van rá,akkor írok még!:)
Ez a Shahan...imádoma mukit!Nemhiába..Pentaxos!:-P

juice írta...

nekem az ilyen pókszem, meg atkapete, meg hangyaláb már a makrózás azon területe, ahova talán nem is szeretnék eljutni :D szerintem ismered a fotóimat, én inkább a hangulatot próbálom megtalálni (meg az élességet) mindezidáig vaku és egyéb ketyerék nélkül, szerintem ráérsz belerázódni, tapasztalatom szerint a legfőbb felszerelésünk ilyenkor a türelmünk ;)

Peti_205 írta...

Először is sok sikert a macrozáshoz, én is mostanában kezdtem el. Vaku terén én egy ilyen megoldást találtam: http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=118 majd ha ráérek szerintem össze is dobom.

Akos Kiss írta...

Köszi szépen a kommenteket és a linkeket! :)