Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. június 12., szombat

A puding próbája

Ma vettem a G9-hez egy LowePro Apex 60AW táskát, meg egy 2GB-os SanDisk Ultra II SD kártyát. Ezáltal gyakorlatilag teljessé vált a mászkálós fotós felszerelésem.

Estefelé kimentünk Vikivel biciklizni, én pedig kipróbáltam, hogy milyen érzés, amikor nem egy 4-5 kilós táska húzza a vállamat. Nagyjából azt tapasztaltam, amire számítottam is: ezzel már simán lehet mászkálni úgy, hogy szinte észre sem veszem, hogy nálam van.

Naplemente a Szabadság hídról.

Kevésbé bírja az utómunkát a JPEG, ami kijön belőle, ezért itt tényleg érdemes lesz majd RAW-t használni. No, meg az érzékenységgel is óvatosan szabad csak játszani. ISO 400 felett nem nagyon érdemes próbálkozni vele, mert mint minden kompakt esetén, a kis méretű szenzor itt is szépen zajosodik.

A végére egy kérdés: Kedves G9 tulajdonosok! Itt hogyan működik a képek letöltése? EOS Utility nem megy vele. Most a Windows beépített alkalmazását használom, de jó lenne, ha minden ugyanúgy menne, mint a DSLR esetében. És a remote shooting hogy megy itt?

Ja, és tök poén, hogy sokkal többet tud a rajta futó firmware, mint ami a 400D-ben van. :)

4 megjegyzés:

Tibor Kiss írta...

Én nem használok Utilityt, Adobe Bridge a kedvencem, tök jó a fotórendezgetéshez, meg bármilyen gépet érzékel és letölt képet róla, egyszerű és gyors, csak ajánlani tudom!

csanadim írta...

Én sem használom a Utility-t, memória kártya ki, olvasóba be, Windowson Commanderrel lemásol valahova, Mac-en meg Aperture Import....

Maci írta...

Nézz körül, mert néha agyon kell frissíteni a Canon szoftverek minden komponensét, hogy tudd használni a Utility-t. Érdemesebb a kártyát kivenni a gépből, mert sokkal gyorsabban olvassa be a képeket.

Gime(.hu) írta...

Én se a Utilt használom; ha már SD, akkor használom a notim beépített kártyaolvasóját... FAR managert használok fájlmenedzseléshez, pöpec. :-)