Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. március 26., péntek

A 200Ft-os projekt

Sokaknak van 365 projektjük, köztük nekem is. Azonban az én projektem nem arról szól, hogy minden nap készítek egy fotót, hanem arról, hogy 1 éven keresztül félreteszem az összes 200Ft-ost, ami hozzám kerül. A projektet január 1-én kezdtem és a cél az, hogy 2011. január 1-én az összegyűlt pénzből valamiféle fotós felszerelést vegyek. :)

Vannak egyszerű szabályok, amiket próbálok betartani:

  • Nem válthatok fel pénz csak azért, hogy legyen 200-asom
  • Semmilyen körülmények között nem költök el 200Ft-os pénzérmét

Mivel könnyű így gyarapodni, ajánlom másnak is ezt a módszert. Főleg azoknak, akik azon panaszkodnak, hogy a fotózás drága hobbi és nincsen pénzük új objektívre. Eddigi számításaim szerint ezzel a módszerrek kb. évi 60.000Ft-ot lehet úgy megspórolni, hogy az ember észre sem veszi, hogy hiányzik ez az összeg a pénztárcájából.

Tudtátok, hogy ha 200-asokat gyűjtötök, akkor ahhoz, hogy megtudjátok mennyi pénzetek van, nem kell egyesével megszámolni a rengeteg érmét, hanem elegendő belőle tornyot építeni és lemérni a magasságát? A cm-ben számolt magasságot ugyanis 1000-rel szorozva megkapjuk a pénzünk értékét. Gondolom ebből már sokan rájöttetek, hogy a 200-asok pont 2mm vastagságúak.

Szóval, hadd teljen az a persely! ;)

16 megjegyzés:

Fábián Gábor írta...

Ez egy egyszerű, de remek megoldás a spórolásra. Ki kéne és is próbáljam, én viszont 50 banis érméket gyűjtenék, ami megközelítőleg mindössze 33 forint, de ezzel is lehet gyűjteni :)

Sok sikert!

dincsi írta...

Előre röhögök, hogy mekkorát fog nézni a fotós cuccokat áruló ember amikor leraksz elé egy 1,5m-es tornyot, hogy kérem azt a 70-200-at :-D

Tomi írta...

EZ nagy ötlet, lehet, hogy nekem is neki kéne fogni.

G@besz írta...

Kalappal a dologhoz!:)
Jó ötlet!:)

Terapeuta írta...

Hátőőő...félre lehet tenni ezt a manit ötezresekből is....

Akos Kiss írta...

Köszi a kommenteket skacok! :)

@dincsi: postán simán be lehet váltani, csak be kell rolnizni. ;)

Terapeuta: Ezt én is csak játéknak fogom fel, de annak tök jó. :) Amolyan mini projekt.

makszem írta...

:) Nekem is van hasonló. A fémkétszázas bevezetésével indítottam, de nálam addig tart, amig betelik a persely.

e1 írta...

Hm, nem hülyeség. Talán elkezdek 2 eurósokat gyűjteni. :)

Szabolcs írta...

Hogy én erre eddig miért nem gondoltam?! Nagy ötlet. Kitartást kívánok hozzá!

D írta...

De, ha elkezded felépíteni a tornyot akkor közben felveszed az összes pénzt az asztalról, így akár meg is számolhatnád... :D

BaLee írta...

Én is gyűjtöttem a barátnőmmel közösen a 200ft-os érméket egy olyan perselybe amit csak felvágni lehetett a möbelix-be vettem 300ft-ért és 92000ft jött össze 8 hónap alatt! : )
Sok sikert a gyűjtögetéshez!

Photone Studio írta...

Hajrá Ákos! Én már csinálom egy ideje a barátnőmel, és már 2db repjegyet is sikerült vennünk az összegyűjtött pénzből, most a nyaralás többi részére is spórolunk. Ha az is meg van,akkor jöhet a fotós felszerelés! Bár fordítva jobb lenne, de ugye vannak más befolyásoló tényező(k) is. (pl asszony pajti :) ) Szóval jó gyűjtögetést! Üdv: Zsolt

Jana írta...

Ez nagyon tetszik, ha nem baj, megcsinálom 100 Ft-osokkal :DD

htibi írta...

Jó módszer ! Nálam nem müködik,a gyerekek mindig elkunyerálják a gyüjteményt ! :)

Akos Kiss írta...

Toljátok skacok, nekem már összejött egy közgyűrűsornyi pénz. :) Persze szigorúan megvárom a 2011. január 1-et, és majd csak akkor költöm el valamire. :D

Névtelen írta...

na vegre, megint megtalaltam ezt a bejegyzest. reszemrol ez az ev otlete, majusban kezdtem egyedul, aztan par het mulva baratnom is bekeredzkedte magat a projektbe. most (fel ev utan) 63200 forintnal jarunk. kivancsi leszek ev vegen mire koltjuk ((: