Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. február 28., vasárnap

Reménysugár

Nincsen még túrázós idő, de már láttam egy cseppnyi tavaszt. :)

7 megjegyzés:

canocam írta...

Szia Ákos!

Szeretném megkérdezni a vélemémyedet a canon 50D-ről. Gépvásárlás előtt állok. Sőt inkább mondhatni úgy is, hogy váltok digitálisra - sajnos muszáj vagyok, sosem fogom igazán szeretni.. :D
Nehezen megkeresett pénzről, több hónapnyi gyűjtésről van szó. sok kritikát olvastam, arról pl. hogy zajosabb az elődöknél, meg hogy a gyenge obik nem használják ki a 15mp-t.
Ami a kategóriát illeti nekem pont ez lenne a megfelelő, de hát ha f.. képeket csinál akkor meg nem éri meg megvenni :S Mégis csak jobb ha a kompozícióért kapok kritikát mint az életlenségért vagy zajét :D
Ha gondolod akkor kérlek dobj egy mélt! tudod, hogy rendszeres látogatód vagyok, csak nem mindig van kedvem kommentelni :)

canocam@freemail.hu

A képed kircsi lett ;)

üdv
canocam

Terapeuta írta...

Nekem a reggeli napsütés és a látványos árnyékok tetszettek ma a városban.

Canocam írta...

Még egy kiegészítés:

Most a 450D és az 50D között vergődöm. Az újabb gépek elvből nem kellenek. Rengeteg teszt képeket nézegetek. az 50D szinei mintha ridegebbek lennének egy kicsit fakóbbak ez nálam minusz pont, viszont sok minden van ami miatt meg tetszik..
Szerintem a canon digik közül tán az 1ds mark III-nak vannak a legjobb szinei de az sajnos nekem megfizethetetlen... iagán bizonytalan vagyok... :S

Akos Kiss írta...

Szia Canocam!

Én azt mondom, hogy ne félj az új gépektől. Nekem is voltak fenntartásaim, de azonos méretű nyomatok esetén egyáltalán nem rosszabbak az új gépek a régebbieknél. Az igaz, hogy a pengeéles képez drága objektív kell, de ettől függetlenül én nem vennék már 450D-t. Lehet egyáltalán még kapni? Az 50D egy nagyon jó gép, ha nem kell a videó, de az új 550D is nagyon jónak tűnik látatlanban. Szerintem ezek bármelyike jó döntés lehet. Názd át a leírásukat és dönts aszerint, hogy mire van szükséged. Inkább egy jobb fogású, profibb hatású, minőségi váz? Akkor 50D. Vagy inkább a legújabb technológiák, tuti videó funkciók, precíz fénymérés, kisebb helyen elférő váz? Akkor 550D.

Legalábbis én most így látom. :)

Remélem valamennyit sikerült segíteni.

Ákos

Akos Kiss írta...

Terapeuta: olyan régóta tervezek fotózást reggeli fényekbne, de az a típus vagyok, aki 9 körül kel és munkába is csak 10 körül esik be. :)

KTobi írta...

Szia canocam!
Egy 40Dt vettem, nem régiben. Nem akartam 50Dt csak a 15MP miatt. Viszont, ha most vásárolnák, akkor használt gép mellett döntenék. Nagyon megugrott a kínálat. 460€ körül lehet már találni. Kicsit ez a válság lenyomta a használtpiaci árakat, aki el is akarja adni.
A magasabb kategória sok apró jó tulajdonsággal rendelkezik. Ezek az apróságok viszont újonnan akár dupla árba is kerülhetnek. Már a markolat is. Ha van lehetőséged akkor menj el egy üzletben ahol van nekik több típus is és nézd meg mi a fogása próbálgasd végig. De úgy számolj, hogy ne csak objektív nélkül, de néha akár egy 300as obival is legalább fél órát kel tartani. A másik a kereső. Minél világosabb annál jobb. Ez sötétben történő fényképezésnél sokat jelent.
Ezek csak tanácsok, neked kell tudnod mik az elvárásaid.

canocam írta...

Köszönöm a véleményedet Ákos :) Közben döntöttem, az 50D mellett. ezt le is írtam a saját blogomban h. miért:
http://canocamandmusic.freeblog.hu/archives/2010/03/04/450D_vagy_50D_II_-_Dontottem_A_digic_IV_processzorrol/
Egyébként lehet kapni még a 450D. A kérdés, hogy az 50d-t meddig lehet még kapni, mert csak a hónap végén tudom megvenni.

Kedves KTobi!

Először 40d akartam venni. csak az történt, hogy én évekig szüneteltettem a fotózást, és már nem követtem nyomon a dolgokat. Aztán újra előjött a dolog, és megnéztem hogy melyek azok a gépek amiket sziveen megvennék. A 40D tetszett meg, de közben kiderült, h. már nem kapható. És így törődtem bele az 50d-be. a használt dolgokat nem nagyon szeretem, bár bevallom, van egy használt obim és egy használt filmes gépem (EOS 50).