Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2011. november 4., péntek

Sárga falevelek

Már lassan két hete van annak, hogy Timit és Gábort fotóztuk Edinával. Az alább publikált videó ugyan már sokkal korábban készen volt, de csak most jutottam odáig, hogy megmutassam a blog olvasóinak is.



Igyekeztünk kihasználni a gyönyörű őszi környezetet és a helyszín adta lehetőségeket. A fotózás elején csepegett az eső, így félő volt, hogy nem tudjuk végigfotózni a sorozatot, de végül szerencsénk volt. Fény nagyon kevés volt, bár ez a képeken talán nem látszik annyira. A fotók zöme ISO 1250 és ISO 3200 közötti érzékenységen készült. Sajnos ez kellett ahhoz, hogy a 70-200-as telének elég záridőt adjak. Hála az 5D mark II zajmentes képének ez annyira nem is látszik a képeken. Ha nem írom le talán észre sem veszitek. :)

Edinát most tanítom fotózni,de két képét már a fenti videóban is fel tudtuk használni, és az utómunkában is jelentős részt vállalt. Reméljük jó kis csapat leszünk fotózás terén is! :)

Megelőzve a kérdéseket: a fotók Vérmezőn készültek. :)
Mellesleg ez az 500. bejegyzés a blogon. :)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Ákos!

Ha videót szeretnél készíteni a fotókból, akkor ajéánlom ezt az oldalt: animoto.com
Igaz az ingyenes verzió csak 30 mp-et enged, de ha fizetős a meló és megmutatod a párnak nem hiszem el, hogy ne mondanák azt, hogy kell nekik ez a videó plussz valamennyiért. Akkor pedig már megéri. Én használom, itt van pár saját videó:
http://animoto.com/play/mQwsyKdy1W41slFArifm6g
http://animoto.com/play/d8WCrJuTimEAEpIXsyN8hQ

Ha szeretnéd azt fel tudom ajánlani, hogy ha átküldöd a képeket (természetesen semmit nem kezdek velük a videó elkészítésén kívül), akkor készítek egyet és meg tudod nézni, hogy milyen lenne, illetve a párnak is oda tudod adni.

Üdv,

Sudi

Akos Kiss írta...

Szia!

Köszönöm szépen a tippet, én is ismerem az oldalt, korábban írtam is róla: http://akoskiss.blogspot.com/2009/10/animoto.html

Egyelőre azért ilyen egyszerű kinézetű a videó, mert Lightroom-ban ezt könnyen a munkafolyamat részévé tudom tenni.Van még mit csiszolnom rajta, ezt nem tagadom. :)

Zsolti írta...

Szia Ákos!

Hamár mások is ajánlanak programokat, akkor gondoltam én is ajánlok egy párat, ha esetleg os x-en dolgozol. Pl. Aperture (lightroom megfelelője), és a final cut pro, én ezeket használom, mármint inkább az aperturet mert videót eddig csak 1-2szer vágtam, a családi kisebbeket meg iMovieval vágtam meg, az imovie is elég jó, nagyon egyszerűen kezelhető, ezáltal elég gyorsan lehet vele vágni.:)

Üdv, Zsolti

Akos Kiss írta...

Szia Zsolti!

Köszönöm a kommentet! Más munkáim miatt én PC-t használok és a Lightroom-ot vettem meg, így azt tudom jogtisztán használni.

A Mac-ek nekem is tetszenek. Viszont nagyon drágák. Az én asztali PC-mnek megfelelő iMac közel 900eFt. Ez bőven meghaladja azt az összeget, amit én gépért hajlandó vagyok kiadni. Ez alatti Mac-ek teljesítménye pedig sajnos nekem nem lenne megfelelő. Maradt hát a PC.

Üdv,
Ákos

dLux írta...

Szia Ákos!

Tetszik a video!

Egy-egy képnél kifejezetten éreztem, hogy szuper!

dLux

Akos Kiss írta...

Szia dLux!

Örülök, ha tetszettek a képek és a videó! :)