Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. augusztus 8., vasárnap

Így működik a Polariod fényképezőgép


Emlészem, gyerekkoromban mindig csodálattal néztem azokra a keletnémet turistákra, akik ilyennel jártak-keltek a Balaton partján. Most magam is kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam, de talán ezzel már elkéstem. Gyártanak egyáltalán még filmet hozzá?

8 megjegyzés:

SpryL3 írta...

Nem késtél el semmivel :)
Régi gépeket lehet találni neten, filmet pedig be lehet szerezni e-bayen kereszteul (igaz sokszor lejárt film) ill. itt: http://shop.the-impossible-project.com/shop/film

Kicsit drága mulatság de mindenképp hatalmas élmény :)

Takoca írta...

Hetek óta nézegetem ezt a gépet, vaterán volt is pár, de vagy nem teszett vagy lecsúsztam róla. Film van, nem olcsó, de engem is nagyon megfogott. Ez a gép egyébként önmagában is fantasztikus!

Gime(.hu) írta...

Azok inkább nyugatnémet turisták voltak... ;-)
Különben úgy tudom, hogy anno abbamaradt a gyártás, ám nagy volt az érdeklődés, ezért újrakezdték, szóval van remény. :-)

JaMaN írta...

van SX-70-es Polaroidom, van is benne még 2-3 kocka.
Ha szerzel bele filmet, elviheted kipróbálni :)
Sőt, ha gondolod a benne lévőket is ellőheted.
Ha szeretnéd, írj a jaman@jaman.hu -ra, és megbeszéljük.
Van sok filmes gépem is, amit kipróbálhatsz, ha gondolod, ha jól emlékszem volt szó korábban róla, hogy elviszed kölcsönbe a Pantacon SIX-et is :)

Akos Kiss írta...

SpryL3: köszi a tippet, valóban nem olcsó móka. :)

Takoca: nekem is nagyon tetszik a gép. :)

Gime: Lehet. :)

JaMan: Wow! :) A polaroidot szerintem csak megtapizom, nem lőném el vele a ritkaságszámba menő filmet, de nagyra értékelem a gesztust! Igen, emlékszem még a korábbi levelezésünkre és részemről is áll a dolog másik fele. :) Ezen a héten nem ígérek semmit, de valamikor majd fussunk össze! :)

JaMaN írta...

részemről rendben, írj ha van időd, és összefutunk a Kopaszin pl, elviszem a cuccokat, ha gondolod :)
Ha nem fotóztál még soha Polával, akkor ragaszkodom hozzá, hogy legalább egyet lőjél vele ;)

dLux írta...

Mekkora találmány volt ez anno! :) Nekünk nem összecsukható van, amikor ezt megláttam, kifeküdtem tőle... Nem semmi meló. Na meg az is jópofa, ahogy érzékeli, hogy mikor kell az expozíciónak véget vetni. :)

Az ötelemű vaku is állati. :)

svonk írta...

Laborban rendszeresen hasznalunk Polaroidot gelek fenykepezesehez es bar nem en voltam a felelos a film beszerzeseben, de mindig volt uj film es allitolag meg gyartjak is valahol. Talan Mexikoban.