Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2009. június 1., hétfő

Playing with the available light

Is it good to always use speedlights to light the subject? I think we should find the right balance between using speedlights and the natural light. Most of us are highly impressed by the little flash units and the wide range of possibilities they provide. However, sometimes it’s worth to leave your speedlights in the bag and try to play with the available light. Mixed usage can be pleasure, as well.

This was the first time I used a reflector and I really enjoyed it. I admit that I overused my flashes and was blinded by the performance, the mobility and the wide variety of lighting setups. After the today’s photo session the conclusion is the following: I need a reflector. Too. :)

Our photo session was sabotaged by the weather yesterday, but today we called the girls again. :)

My modell was Renáta Töröcsik, so she will be shown in following the pictures.


Reni and the boats.
I used the available light and a 580EX II on-camera as fill.


Playing with origami boats.
Same lighting setup as above.


Colorful personality.
I used only the natural light.


This was a really cool place, I loved it.
Natural light only.


"You are a bad boy." :)
Natural light and a gold reflector on camera left.

10 megjegyzés:

G@bor írta...

sztem már hazafelé tartottatok amikor láttalak s mivel csak fáradtan sétálgattunk nem rontottam közétek érdeklődően, a biztonságiak pedig inkább a gyerekek között szlalomozó biciklist tegyék helyre
G@bor

Akos Kiss írta...

Szia!

Nos, igen. Érdekes volt, hogy a biztonságis csávó nem igazán tudta megindokolni, hogy miért is ne fotózhatnánk. Előtte megnéztük a házirendet. Szabad. Szerinte ez már "műtermi fotó" (most abba nem kötök bele, hogy mi az a műterem :). Bár mentségére szolgáljon, hogy nem volt gnóm és értelmes hangnemben elmondta a saját verzióját, és meghallgatta a miénket is. A végső magyarázat, amivel nem tudok vitatkozni, és valószínűleg igaz, az az, hogy az állásával játszik, ha hagyja a további ténykedést. Mindegy, átmentünk az infoparkba és ott folytattuk. :)
Btw. azért igazán odajöhettél volna! :)

Ákos

Safi írta...

Tuti képek! Én is pont most hétvégén kezdtem el reflektor-ernyőt használni (ill. csak próbálgatni) és meglepően használható volt derítésre még felhős időben is... Mekkorát használtál a képekhez?

Newman írta...

Múltkor az acvivity-s találkozón nekem is beszólt egy srác, hogy engedélyt kell kérni, hogy fotózhassunk.
Nem értem milyen szempontok alapján dönti el, hogy csak az családi albumba lesznek a képek vagy valami magazinba. A felszerelés mérete szerint?

Richi írta...

Átmentünk angol blogba? :)
Amugy miért van angol szöveg? A kommentek alapján nincs sok angol látogató..?? :)
Richi

SirgiL J. írta...

Szegény lánynak fájt a nyaka? Lehet hogy technikailag jók a képek, de egyébként tök unalmasak.

+ vicces hogy már csak angol szöveg van. Ákos csináld azt amit eddig és ne legyél már divat majom!

Akos Kiss írta...

Safi: köszi. A reflector itt derítőlap akar lenni. Méretét nem tudom pontosan. taán 60cm-es lehetett...

Newmann: szerintem méret alapján. :)

Richi, Sirgil. J.: ez az angol most egy próba. nem akartam csak angol cikket, de miután megírtam, nem volt már kedvem lefordítani. Több okból is probálgatom az angolt. Egyrészt így rá vagyok kényszerítve, hogy használjam, gyakoroljam, tanuljam, másrészt valóban gondolkozok azon, hogy nyissak kifelé. De nem akarok egyelőre teljesen átállni. Lesznek ilyen cikkek is, meg olyanok is. A következő például elképzelhető, hogy magyar lesz, mert a jegyzetem magyar hozzá. Meglátom még.

Névtelen írta...

Lécci, mellékelj magyar fordítást is. Szégyenlem a pofám, de ennyire nem megy az angol.

gollum

Akos Kiss írta...

Gollum: Bocsi, nem szivatásból toltam angolul, csak tesztelem a lehetőségeket, és igyekszem feltérképezni, hogy merre tovább.

Amint lesz szabad fél órám, összedobom a fordítást. Az is lehet, hogy egybevonom a következő bejegyzéssel.

Névtelen írta...

Hálás köszönet.

gollum