Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2012. február 20., hétfő

Érzékeny búcsú

A felszerelés fejlesztése miatt feleslegessé váltak az alábbi obik:

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro

Canon EF 35mm f/2 
Canon EF 35mm f/2

Canon EF 50mm f/1.8 II - balesetes
Canon EF 50mm f/1.8 II, balesetes

16 megjegyzés:

Maci írta...

Publikus, hogy mit fejlesztesz? :)

Akos Kiss írta...

Igazából már semmit, mert decemberben megtettem, de ha érdekel, akkor megírom mailben. :)

fonagytom írta...

Az 50 1.8 lensbaby lett? :) A 35 f2-t mennyiért kínálod, és minőségben hogy viszonyul az 50 1.8hoz? Köszi!

Akos Kiss írta...

@tom fonagy: Szia! 35-öst ma elvitték, így sajnos már nem aktuális. Ha téged is számollak, akkor 9 érdeklődő volt rá. :) A 35-ös képe nyitva is éles, de rekeszeléssel nem javul annyit, mint az 50-es. Szerethető obi.

Jaja, 50-es átment lensbaby-be. :D De az is kelendő, sokan pályáznak rá. Holnap elvileg viszik is. :)

fonagytom írta...

De kár (nekem) hogy nincs meg, kellett volna, egyre jobban szeretem a fixeket. Az 50 1.8 megvan nekem is, nagyon szeretem, főleg ennyi pénzért, szerintem azt mindenki megveszi. Mondjuk lehetne jobb minőségű a ház, de hát na. Eredményes eladást!

Maci írta...

Megírhatod. :)

Névtelen írta...

A Sigmát mennyiért adod ?

amateurobert@gmail.com

Akos Kiss írta...

Sziasztok! Az objektívek már elkeltek.

Enikő írta...

Kedves Ákos, két kisgyerek anyukája vagyok, őket fotózom naphosszat. Látom a blogodon, hogy nagyon sok objektívet teszteltél, szeretnék tanácsot kérni, hogy szerinted milyen teleobjektívvel tudnék róluk jó fotókat készíteni.
Canon 550D fényképezőgépem van.
Köszönettel:
Enikő

Akos Kiss írta...

Kedves Enikő!

A teleobjektívek elég tág határok kötött mozognak, mind a minőség, mind pedig az ár tekintetében. Avagy sok függ attól, hogy mennyi pénzt szánsz a dologra.

Ha beltérben is sokat fotózod a gyerekeket, akkor egy nagyobb fényerejű fix objektívet javaslok. Mi egyébként gyerekfotózásokhoz sokszor használjuk az 50mm-es objektíveket (korábban Canon EF 50mm f/1.8 II-t, most pedig Canon EF 50mm f/1.4 USM-et).

Igaz, ezek nem mondhatóak valódi teleobjektívnek, de a te vázadon ez már egy kistelének megfelel. Persze, nem ismerem a felszerelésedet, így lehet, hogy 50-es objektíved már van. Ebben az esetben érdekes lehet egy nagyobb teleobjektív, de ez már erősen pénztárcafüggő.

Az általam korábban használt és szeretett teleobjektív a Canon EF 70-200 f/4L USM már egy komolyabb darab, ilyet használtan 120eFt körül kaphatsz (sokszor ennél olcsóbban is lehet találni). Ezt azonban a fényereje miatt leginkább csak kint tudod majd használni, vagy pedig beltérben vakuval. Ez nagyjából a középkategória, lehet ennél sokkal jobbat is venni, de olcsóbban is vannak kompromisszumos megoldások.

Érdekes lehet még a Canon EF 85mm f/1.8 USM, ami egy remek fix kistele és használtan 80.000Ft körül hozzá lehet jutni.

Nem tudom, hogy ezzel sikerült-e valamennyit segítenem, de látatlanban ennnél okosabbat nem tudok írni.

További szép napot!
Ákos

Enikő írta...

Kedves Ákos,
nagyon köszönöm a tanácsokat, sokat segítettél.
Ha úgy adódik, megkereshetlek még a jövőben is kérdésekkel?
Üdvözlettel:
Enikő

Akos Kiss írta...

Szia Enikő!

Persze, nyugodtan! Viszont itt gyorsabban tudok válaszolni: https://www.facebook.com/pages/Kiss-%C3%81kos-fot%C3%B3blogja/277975532245592

Ákos

fonagytom írta...

Szia Ákos! Ha már objektív... Az 50 1.8 nekem túl "szűknek" bizonyul. Még mindig kellene egy 35 f2, vagy egy 28 2.8. Szerinted ebben a kategóriában melyiket érdemes megvenni? Vagy valami más? Köszi, üdv.

Akos Kiss írta...

@Tom Fonagy: Nehezet kérdeztél, mert 50mm alatt nehéz dönteni. 28mm f2.8-at nem ismerem, de a 35mm f/2 szerintem egy jó optika.

fonagytom írta...

Kösz, én is arra hajlok.

Névtelen írta...

Kedves Ákos

Ha megoldható, elküldenéd Email-en a mobilos elérhetőséged? Most vásároltam fényképezőt, obikat és ez ügyben szeretnék Tőled pár dolgot kérdezni de inkább telefonon keresztül. Címem: normalize@freemail.hu

Előre is köszönöm

ui:tetszik a blog, és a témája.