Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2011. október 3., hétfő

Aranyat leltünk


Azt hiszem életemben talán először keltem korán azért, hogy hangulatosabb képeket készítsek. Utólag azt mondom, hogy megérte és szerintem nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a pihenés helyett a fotózást választottam.

Vasárnap 5:15-kor csörgött az ébresztő. Még vak sötét volt és bevallom, eléggé bizonytalan voltam abban, hogy jó ötlet volt-e pár óra alvás után kikelni a puha ágyból. Mesivel és Uzsival hajnali, ködös, piknikezős, biciklizős fotózást terveztünk. Az idő és a körülmények maximálisan velünk voltak, mert szerencsénkre gyönyörű köd várt ránk a nagyatádi Csónakázó tó mellett. A tóhoz biciklivel mentünk mind a 4-en (párom volt a 4., aki asszisztenskedett nekem a fotózás alatt.) Az út nem volt élményektől mentes, mert egy erdős részen egy ismeretlen állat ránk morgott a bokorból. Én elsőre kutyának gondoltam, de a többiek szerint arrafelé sok a vaddisznó, valószínűleg az lehetett. Szerencsére nem találkoztunk vele, így nem tudom megerősíteni, hogy valóban az volt.


Aranyat leltünk II.
Egykor híd volt, ami a szigetre vitt át. Életveszélyes volt, lebontották. Most csak csónakkal lehet átjutni.

Valamivel 6 óra után értünk a tóhoz, ahol nagyon szép köd volt, de fény a fotózáshoz annál kevesebb. Ezt az időt kihasználtuk arra, hogy megfelelő helyszíneket keressünk a fotók elkészítéséhez. A tónál elég hideg volt, kellett a 4 réteg ruha.  

Az érdemi fotózást nagyjából fél hét körül tudtuk csak elkezdeni. A felszerelés mindössze egy váz, két objektív (24mm-től 200mm-ig volt lefedettségünk egy crop vázon), egy vaku és egy derítőlap. 
Nagyon sok hangulatos kép készült, kb. 360 képből 80-at utómunkáztam is, ezekből válogattam össz párat nektek. Íme:

4 megjegyzés:

heizer.ildi írta...

Szia!

Gyönyörű fotók, kiváló utómunkával. Nagyon átjön a hangulata a videónak. Megérte korán kelni:)
Üdv.

lptr írta...

Ez igen jó lett. :)

Akos Kiss írta...

Ildi: köszönöm, örülök, ha átment a hangulat. :)

Lóci: tőled különösen jól esik. Köszönöm!

Unknown írta...

Kiváló !!! Gratulálok! Jól indulhat a reggelem, nagyon boldog hangulata van a diashow-nak.