Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2011. február 8., kedd

Belváros

Februári fényjáték a belvárosban

Nehezen barátkoztam meg a Canon 35mm f2.0 objektívvel, főleg a gyújtótávolsága miatt. Időközben igyekszem megszokni (ha már elsőre beleszeretni nem tudtam) és jelentem, használom! :)

Korábban egy 50mm f1.8-at használtam, mígnem egy esést követően darabjaira hullott (azóta is ígérgetem magamnak, hogy felkeresem vele a szakit).

6 megjegyzés:

orbán domonkos írta...

nagyon jó hangulata lett. Sajnálom hogy végül nem értem oda.

Gime(.hu) írta...

Én meg most barátkozom egy érdekes obival: Loreo PC Lens in a Cap.
Ez egy olyan cucc, hogy tulképp egy gépváz sapka, de bele van téve egy fix25ös optika, lehet jobbra-balra meg fel-le eltologatni (ez a PC: perspektíva korrekció) és lehet 11, vagy 22 a blende.

Névtelen írta...

Szia!

Én is szemezek ezzel az objektívvel. Tudnál írni róla véleményt vagy ide a blogodra vagy magánba a gyschmidt kukac gmail pont kom-ra?

Előre is köszi

Akos Kiss írta...

@orban domonkos: igazából csaltam, ez még hétvégén készült. :)

@Gime(.hu): hallottam már róla, kíváncsi vagyok majd a tapasztalatokra. :)

@Névtelen: szerintem írok majd róla egy post-ot. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy látszik rajta, hogy 1990-ben mutatták be, és azóta változatlan formában gyártják. Kicsit elhaladt már felette az idő (az AF lehetne harapósabb és halkabb, a képe lehetne jobb). Az 50mm f1.8-hoz viszonyítva gyengébb minőségű képe van, viszont f2.0-án élesnek mondható (nem úgy, mint az 50mm f1.8).

sztyui írta...

Nagyon jó kép lett!:)
Csak nem olyan rossz ez a 35-ös obi:D
Egyébként szerinted 18-55 IS és 50/1.8 mellé megéri megvenni?

Akos Kiss írta...

@sztyui: köszi! :) 50-es mellé én nem venném meg, túl közel vannak egymáshoz.