Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. december 4., szombat

My new toy

Régi álmom vált valóra ezzel az objektívvel. Ha lesz időm, írok róla bővebben is. ;)

6 megjegyzés:

Kutasi Kovács Zoltán írta...

Néhány hónapos hezitálás után, pici tapasztalattal, 3-4 fotós véleményével a hátam mögött, úgy döntöttem, hogy nem vásárolom meg ezt az objektívet.
Nálam összevissza fókuszált és mind a kettő. Vártam fél évet, félretett pénzből vettem egy 35mm-es 1.4-es L-est.
Leírhatatlan a különbség.
Szívből kívánom, hogy nálad úgy működjön, ahogyan azt elvártad.

Akos Kiss írta...

Köszi, remélem nálam nem lesz probléma vele. Az eddigi tesztek alapján a fókusz nem problémás.

Nálam egyelőre nem érte meg drágább objektívet venni, mert most nem fotózom gyakran. A tönkrement 50-es helyett kellett valami beltéri fotózáshoz (közelednek a családi események) és gyutávban ez jobbnak tűnt, mint egy újabb 50-es. Meglátjuk hogyan válik be.

Max, ha nem jön be, akkor továbbadok rajta. Mivel használtan (2 hónaposan, garanciálisan) vettem 55e-ért, így ha nem válik be, akkor valószínűleg bukta nélkül túl tudok majd adni rajta.

macskafaraok írta...

mostanaban mindenki 35mm-re gyur? xD

sztyui írta...

Nagyon kíváncsi vagyok milyen képeket fogsz lőni vele. Én is nagyon erősen gondolkozok egy nagylátószögű és nagyfényerejű fixen, de sajnos kicsit drágák, és nem tudom mennyire tudnám kihasználni, éppen ezért nagyon érdekelnek a te tapasztalataid is.
Én konkrétan a 28mm f1.8-at nézegettem, mert a 35-ös talán túl közel van az 50-eshez, és 28-assal tök jó sorom lenne:
Canon 28mm f1.8 USM
Canon 50mm f1.8 II
Canon 85mm f1.8 USM
És ha kell nagyobb látószög esetleg, akkor ott van a 18-55. Csak az a baj, hogy sokszor a 18mm se elég, és félek hogy a 28mm-t nem is használnám szinte, és mégis elköltenék rá annyit, mint amennyit a 85-ösre költöttem, amit viszont le sem lehet tépni a vázamról:D
Kicsit úgy érzem, hogy ezek a nagylátó fixek FF-en tudnak igazán hasznosak lenni.
Talán még valami sigma 14mm f2.8-on gondolkozok, flickr-en r.miska képeit nézegetve, de sajnos ez mindig nagyon nehéz döntés hogy milyen obit vegyen az ember, mert azért jó lenne 10-20-at is venni, meg kéne egy jó makróobi is, stb-stb...:D Sosem elég nah:D

Akos Kiss írta...

macskafarok: az 50 népszerűbb. :)

sztyui: egy dolgot érdemes mérlegelni mielőtt belevágsz egy 50mm alatti fixbe: ezek közel sem hoznak olyan képminőséget, mint az 50mm 1.8, a 85mm-es képét pedig még csak hírből sem ismerik. Azt, hogy mit érdemes 50mm alá venni, magam sem tudom, mert nincsen jó minőségű olcsó fix ebben a kategóriában. Ha kell a penge, kontrasztos, képi hibáktól mentes fotó, akkor csak az L-es obik játszanak.

Én most játszadozok a 35-össel, aztán meglátom, hogy megtartom-e vagy sem. Sajnos időm még nem volt próbálgatni, így túl sok véleményem sincsen most még róla.

A 28-ast én is nézegettem, de végül a 35-ös mellett maradtam, mert most nem akartam túl nagy kiadást. Egyébként mindegyik mellett van pro és kontra is.

tomitom17 írta...

Na látom bekött a tippem és a index fórumról szerezted be, remélem jó társad lesz!