Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2010. február 4., csütörtök

Fórum

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha lenne egy olyan fórum, amit mi alakítunk kedvünkre és a köré építenénk egy kis fotós közösséget. Lehetnének házi versenyek, beszélgetés felszerelésről, fotós találkozókról (az offline tali nincs elfelejtve! ;) ), adok-veszek rovat.

A kérdés az, hogy szerintetek érdemes e egy ilyet elindítani, vagy teljesen felesleges? Igazából már kész is van, de a linket addig nem adom, amíg nem vagyok biztos abban, hogy van értelme. :)

(Aki már látta, légyszi ne írja be a linket a kommentekhez! Köszi! :) )

Link RSS olvasóknak.

12 megjegyzés:

kobak írta...

Az igen-nem kérdésben nem tudok dönteni. Kéne valami harmadik lehetőség... :-) A véleményemet mailben úgyis kifejtettem már.

Akos Kiss írta...

kobak: sokat gondolkoztam azon, amit írtál és a levlistára már küldtem is konklúziót. Ezt a szavazást a kíváncsiságom miatt csinálom. Ezt többen olvassák, mint a listát, hátha itt is jönnek ötletek/vélemények.

kobak írta...

Nem akartam negatív lenni, de már most is látom, hogy nem kevés energiát tettél bele a dologba, s ha két hónap után a bppb fórum sorsára jut, akkor van sok hasznosabb dolog, ahol az energiáidat le tudod kötni. :-)

tomitom17 írta...

Nekem tetszene!

richard írta...

Ahogy a googglegroupba írtam, szerintem az lenne a legnagyobb baj, hogy a profik, tapasztaltak nem nagyon regisztrálnának, és nélkülük nem sok értelme van.
Az indexen van a legtöbb ilyen tapasztalt fotós...

de pl hihetetlen, hogy a pixinfó mennyire behalt, a blog része is, a fórum is, és a tesztek is...
pedig nagyon jó kis oldal volt.

de ami topikokat láttam az általad készített fórumon, tetszenek :)

3. lehetőség: Ning. Nézd meg, szerintem nagyon jó kis (ingyenes!) motor... :)

Mercutio_ írta...

Szia Ákos!
Az indítás a kommentek alapján csak döntés kérdése:)
Inkább azt gondold át, hogy:
Van-e olyan dolog ami ráveszi az alapvetően lusta embereket, hogy átmenjenek más fórumokról, vagy legalább is rendszeresen oda is írjanak?
Vagy olyan dolog, amiben annyira más az oldal, hogy eddig passzív emberekből aktívat "varázsol" - randa szóval egy olyan szegmenst szólítson meg, akikhez eddig más portál nem "szólt"?
Ha ezekre nem a válasz még mindig ott a harmadik lehetőség: Maga az oldal lét(r)e(hozása) nyújt neked annyi örömöt, hogy már azért megérte:)

Akos Kiss írta...

kobak: igen, pont emiatt vagyok bizonytalan. Most annyi hobbi projektem van, hogy ebbe csak akkor vágok bele, ha tényleg látom értelmét. A sok projekt mellett ott a főállás és a magánélet is. Szóval, ha csak én lelkesedem, az kevés. :)

richard: megmondom őszintén, hogy nekem annyira nem hiányoznának a "profik". Ez inkább a közösségről szólna.

Mercutio_: passzív embereket nehéz felrázni. :) Nekem örömöt ugyan jelentene, de feleslegesen én sem teszek bele energiát. Ezért is érdekel, hogy ti mit gondoltok róla.

richard írta...

Én segítek, ha szeretnéd, szerintem lenne időm rá :)
Meg anno egyszer énis próbálkoztam egy ilyennel, meg is volt a fórum, nade a te és az én blogom "hírneve" egy kicsit eltérő, úgyhogy esélytelen volt az egész :))

voidcontext írta...

"Látatlanban" elég nehéz véleményt nyílvánítani. Valóban az a kérdés, hogy ezzel mennyi embert tudsz megmozgatni. Ha van időd, kedved, lelkesedésed, akkor mindenképpen érdemes belevágni, hiszen előre nem lehet tudni, hogy mi sül ki belőle. Nagyon sok mindenen múlik, de ha szerencsés a bolygók együttállása, akkor egy nagyon jó dolgot lehetne belőle kihozni...

Ugyan nem tudom, hogy ez mennyit számít, de ha szükség van rá, akkor én is szívesen segítenék, amiben csak tudok...

Akos Kiss írta...

richard, voidcontext: köszi szépen a támogatást! Egyelőre úgy látom, hogy a téma nem nagyon tüzelte fel az emebereket (nem túl sokan szavaztak), így inkább koncentrálok kicsit a levelezőlistára, ahol most egy játékot is indítottam.

Akinek van kedve, szálljon be: http://groups.google.com/group/fenyertek

:)

Unknown írta...

Ákos!

Véleményt kérsz, leírom. Lehet nem fog tetszeni.
Szerintem arra figyelmet kellene szentelni, hogy ne tagozódjon a történés szerte-szana. Van a te blogod, van a fenyertek oldala, van a Tibi oldala. Most egy újabb történés következik. Egy idő után nem csak a társulat tagjai, de Ti sem fogjátok tudni követni mi merre és hol. A profiktól nem kell félni nem harapnak (tapasztalat) :)
Az indafotó szintjére viszont remélem itt nem fogunk süllyedni. :)

Akos Kiss írta...

István: a vélemény mindig jó, ha építő jellegű, úgyhogy ne szabadkozz! :) Örülök, ha van őszinte véleményed. :)

A Fórum első ötletre a Fényérték része lett volna (sőt oda is van feltelepítve). ;) Aztán ha visszaolvasol te is láthatod, hogy az ötlet el lett vetve, maradunk az eddig is működő levlistánál. Inkább oda toljuk ugyanezeket a témákat.

Üdv,
Ákos