Cikkek Video Facebook Twitter Flickr Adok-Veszek FAQ Olvasóim

Copyright

Az oldalon található képek Kiss Ákos szellemi tulajdonát képezik (kivétel ahol külön jelezve van más fotós, mint alkotó). A képeket engedély nélkül felhasználni, átalakítani illetve terjeszteni nem lehet. Minden jog fenntartva!

Fényérték

2008. június 6., péntek

Céges megbízás

Megkértek a cégnél, hogy az egyik termékünk brossúrájához készítsek pár képet. Modellnek az egyik munkatársamat választották a marketinges srácok, én pedig fotóztam.

Portréban nem vagyok erős és utómunkában sem, de azért igyekeztem. Ez lett belőle:

Canon EF 75-300, @200mm, F5.0, 1/125, ISO 400

A tárgyalóban, ahol a fotó készült két oldalt is van ablak. A modellnek jobbról és szemből. A fény miatt direkt kértem, hogy használjuk ezt a helyet. Úgy tűnik nem volt rossz választás.
Az ablakokon ez az újfajta csíkokból álló sötétítő van, ami azért átengedi a fényt. Na ezt behúztam, így szép egyenletes megvilágításat kapott az arc. A többi kép nem portré jellegű, hanem a terméket mutatja használat közben (ami egyébként azon a telefonon fut, amit Anna a kezében tart).

Tanulság:
- legközelebb figyelek a hajra
- normális telefont választunk :)
- sajnos a Canon 75-300mm most is cserben hagyott, mert megint színes csikok jelentek meg a kontúroknál. Viszont már gyűjtök az újra, ami valószínűleg egy Canon 70-200 F4 L lesz. Az IS-es verzió lenne jó, de horror ára van, úgyhogy marad a sima.

4 megjegyzés:

epres írta...

nagyon szép lett ez a kép!:)

Akos Kiss írta...

köszi! :)

Névtelen írta...

Igen szerintem is nagyon jo lett :)

Akos Kiss írta...

Ha a modell mondja, az mindenképpen jót jelent. :) Köszönöm!